lørdag den 30. april 2011

Laks med fennikel og krydderurter


Denne aftensmad fik vi for en uges tid siden - det er rigtigt nemt og smager endnu bedre. Skaer fennikelknolden i både og damp den i en gryde med saltet vand og citronsaft til den er mør. Ved siden af laver du en sauce af alle de krydderurter du synes om og en blanding af fløde 13% og maelk - jaevnes evt med lidt maizena. Laksen er stegt på panden, serveret med ris og tomater grillede i ovnen.

Jeg fik 100g kogte ris, 100g laks, en halv tomat, 200 g fennikel og 50g af saucen - Samlet lander det på lige knap 400 kalorier og en fordeling på 34% fedt, 29% protein og 37% kulhydrat - det er lidt mere fedt end jeg normalt straeber efter, men da det primaert kommer fra laksen er det helt fint.

fredag den 29. april 2011

Veggestegen igen igen....Veggestegen, som jeg tidligere har givet opskriften på, fik jeg den anden dag til frokost - Denne gang  med gulerodssalat, bredbladet persille, min standard dressing*) og light fetaost.

Du kan spise 100g gulerod, 30g light fetaost, 65g groft brød, 100g af veggestegen og 2 spsk af dressingen - Lander sammenlagt lige over 400 kalorier og en fordeling paa 25% fedt, 21% protein og 54% kulhydrat.

*) Dressing af 2 spsk graesk yoghurt 0,2%, 1/2 tsk dijon sennep (maengde efter smag), 1 spsk citronsaft, 1 tsk olivenolie, 2 spsk vand og urtesalt - kan tilsaettes hvidløg, karry eller krydderurter efter smag og behag. Denne portion er nok til at stor skål salat til flere personer eller kan opbevares i køleskab til flere enkelte portioner.

onsdag den 27. april 2011

Salat af bønner, avocado og koriander


Velkommen til de nye laesere - jeg kan se at der har vaeret en vaeldig trafik her på bloggen, da Sara fra youblushblog har vaeret så sød at give mig en rigtig fin anbefaling på sin blog - I kender den helt sikkert allerede, men hvis ikke, så sving forbi til mave-bootcamp-tema i denne måned ;O) og masser af inspiration indenfor skønhed og traening    

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at fortaelle de ¨gamle¨ laesere, at jeg saetter rigtigt meget pris på de kommentarer I laegger - og til de ¨nye¨ spørg endelig løs eller kom med input i kommentarfeltet. Når det så er sagt, så har jeg ikke rigtigt meget computertid de naeste par dage - så baer over med mig et par dage og jeg er tilbage på pinden igen snarest.

Og hov.... ikke at glemme ¨dagens¨ frokost, som bestod af salat af blandede bønner - jeg koger altid lidt ekstra når jeg laver chili og putter i fryseren - Her 100g bønner blandet med hakkede tomater, 70g avocado, koriander, lidt hvidløg, citronsaft og masser af urtesalt. Spist med 60g graesk yoghurt 0,2% og 50g gulerodsbolle (se opskrift her) Lander sammenlagt lige under 400 kalorier og en fordeling på 30% fedt, 20% protein og 50% kulhydrat 


tirsdag den 26. april 2011

Lidt lettere banankage


Vi tager lige en blød landing ovenpå påsken med en let banankage - der ovenikøbet er meget nem at lave. Jeg brugte: 

150g sukker, 3 aeg, 200g hvedemel, 3 mosede modne bananer, 1 tsk bagepulver, 2 spsk citronsaft, 20g mandler - Variér evt med lidt kanel eller kardemomme.

Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel og bagepulver. Rør bananmos og citronsaft saft sammen. Vend det i æggene skiftevis med melblandingen. Kom dejen i smurt springform og drys med hakkede mandler. Bag kagen midt i ovnen ved 180°c i ca 30-40 minutter - put evt staniol over, hvis overfladen bliver lidt for mørk. 100g af denne kage indeholder 261 kalorier.

mandag den 25. april 2011

Laks med senneps-mayonnaise


Til denne frokost lavede jeg en dressing af 1 tsk let mayonnaise blandet med 2 spsk graesk yoghurt 0,2%, lidt citronsaft og 1 tsk grov sennep. Samme princip (i lidt større målestok) kan bruges, når du f.eks laver dressing til kartoffelsalat - Du får stadig god smag, men en del faerre kalorier ved at bruge den graeske yoghurt. Derudover får du mere protein, som er vigtigt hvis du vil tabe dig på en optimal måde. Jeg har sagt det før og siger det gerne igen ;O) det kan ikke gentages ofte nok, hvor vigtigt det er. Kroppen mister ikke muskelmasse i samme omfang og du får en maethed som varer laengere. Når kroppen får daekket sine behov og du føler dig maet, er der også mindre tilbøjlighed til at kaste sig over chips, slik og kager. Eller man kan nøjes med mindre maengder!

lørdag den 23. april 2011

Koldskål som slankemad


Koldskål indeholder faktisk ikke så mange kalorier og har et helt fint proteinindhold - også den faerdigkøbte. Et hurtigt scan viser, at de ligger mellem 50-70 kalorier for 1 dl - Du skal så bare sørge for at styre fri af kammerjunkerne, som er nogle rigtige kaloriebomber. I stedet kan du bruge frisk frugt eller jordbaer, hindbaer, brombaer - you name it) og lidt ristede mandler/nødder/kerner - det fungerer fint som mellemmåltid eller let dessert. 

Du kan også lave den selv, hvis du vil have proteinindholdet højere op - Bland kaernemaelk med graesk yoghurt 0,2%*, vanillekorn, citronsaft, revet citronskal og smag til med lidt sukker/ eller ahornsirup. Jeg synes ikke det er nødvendigt med aeg, men det er jo en smagssag. 

*Alternativt kan bruges Skyr, kvark eller fromage frais - alle med højt proteinindhold

fredag den 22. april 2011

Påskefrokost light


Hermed et eksempel på en påskefrokost som lander naermest praecis på 400 kalorier - jeg fik 65g røget vild laks, eet (meget hårdkogt ;O) aeg, to store asparges, cherrytomater, salat, 60g brød, dressing lavet af 1 tsk olivenolie med lidt hakket skalotteløg, grov sennep, citron og kapers. En fordeling 29% fedt, 31% protein og 40% kulhydrat

torsdag den 21. april 2011

Rabarber og aebledessert


Æble-rabarberkompotten fra i går kan også bruges lagt lagvis i et glas med lidt kiksekrummer nederst eller din yndlings muesli ristet på panden med lidt nødder eller mandler - øverst har jeg lagt et lag af graesk yoghurt 0,2% rørt med vanillekorn og citronskal/saft. 

Jeg håber I nyder påsken og alle de laekre sager man sagtens kan spise til påskefrokoster, også når man er opmaerksom på kalorierne - Røget laks og fisk i alle afskygninger, rejer, asparges, aeg og kylling bare for at naevne lidt. Husk at rugbrødet taeller ret meget i kalorieregnskabet - så et tip kan vaere at begraense det lidt og evt skaere brødet i kvarter.

onsdag den 20. april 2011

Rabarber-aeblecrumble


På denne tid af året er aebler ikke saerligt spaendende, så jeg har taget de sidste vi havde og lavet crumble ud af dem - blandet med rabarber (elsker det ord!) som tilgengaeld er rigtigt spaendende lige nu. Jeg skraellede aeblerne og skar dem i både - rabarber i mindre stykker - dampede det sammen i en gryde med en kop vand, vanillekorn, lidt citronskal - når det er kogt ind, kan du smage til med lidt sukker/honning. 

Aeble/rabarbermassen haeldes i et ildfast fad - drysses med hakkede mandler og din yndlingsmuesli - i ovnen ved 180°c til det begynder at boble. Spises med graesk yoghurt eller kvark rørt med vanille/citronskal. Et fint og lettere alternativ til andre muligvis tungere desserter i påsken.

tirsdag den 19. april 2011

Inspiration til et sundere og slankere liv


De følgende er mine bedste links, hvor jeg henter inspiration til at sammensaette måltider og til nye opskrifter. Har du yndlingslinks eller blogs, hvor du finder god inspiration til at spise sundere - så laeg dem gerne i en kommentar.

www.wholeliving.com/eat-well

www.thekitchn.com

www.bbc.co.uk/food/diets/healthy

www.bbc.co.uk/food/cuisines

www.allrecipes.com

www.mynewroots.blogspot.com


mandag den 18. april 2011

Kålsuppekur nej tak - eller åbent brev til Femina.dkTil min liste over sunde slankelinks tog jeg en tur gennem de danske ugeblade på nettet, for at se hvad de byder på. De fleste er slankedoktor.dk's forlaengede arm, så der er ikke så meget at hente uden man melder sig ind. Dog faldt jeg over den såkaldte ¨Populaere kålsuppekur¨- praesenteret af Renée Toft Simonsen på Femina.dk - og den bliver jeg altså nødt til at give et par ord med på vejen. Kuren lover vaegttab mellem 4,5-7 kilo på een uge og går i al sin enkelhed ud på, at erstatte de fleste måltider med suppe lavet af kål og diverse grønsager - Der suppleres med en smule frugt og kød nogle dage - Men alt i alt et meget reduceret kalorieindtag, hvor man flere dage enten ikke får proteiner, kulhydrater eller fedtstof.

I mig ringer alle alarmklokker og min sunde fornuft siger mig, at det ikke er muligt at tabe 4,5-7 kilo på en uge. Desuden har jeg jo prøvet min andel af håbløse lavkaloriekure og det er altså ikke vejen til varigt vaegttab - Det er skadeligt for kroppen, psyken og derudover er det primaert vaedske man taber, som jo kommer lige så hurtigt på igen, når kuren stopper. Man skal trods alt vaere i underskud med omkring 7000-9000 kalorier for at tabe et kilo fedt - på een uge er det altså ikke muligt at tabe så meget. Men Femina.dk/Toft Simonsen foreslår faktisk også, at man kan fortsaette:

¨Fortsæt med denne diæt så længe du har lyst og så længe du mærker forskellen. Diæten er hurtig og fedtforbrændende. Hemmeligheden er, at du forbrænder flere kalorier, end du indtager
.


Det handler ganske rigtigt om, at indtage faerre kalorier end du forbraender, men man behøver altså hverken sulte sig selv eller udelade vigtige elementer eller naeringstoffer i kosten. Vejen til et varigt vaegttab handler om respekt for din krop, at give den det den behøver, ikke at straffe den med yo-yo-kure og afsavn. Det tager lidt laengere tid, men gevinsten er en sundere krop og et sundere sind.

Billedet ovenfor viser ikke kålsuppe, men derimod dampet savoykål tilberedt med linser og soltørrede tomater serveret med kyllingebryst og kartoffelmos - Livskvalitet, sund mad og slank krop ja tak! 

søndag den 17. april 2011

Chili med avocado og koriander


Variation over et klassisk tema her på bloggen - blandede bønner lagt i blød natten over og derefter kogt med en bouillonterning - vandet haeldes fra og jeg har tilsat resten af tomatpassata'en fra børnemaden -  urtesalt, hvidløg, spidskommen, oregano, en anelse kanel og meget chili. Her spist med 50g gulerodsbolle, 70g avocado, 60g graesk yoghurt 0,2%, grøn peber, tomater, citronsaft og koriander.

Lander sammenlagt på 394 kalorier og med en fordeling på 30% fedt, 20% protein og 50% kulhydrat.

lørdag den 16. april 2011

Week-end frokost her syd for Alperne


Sådan her ser vores frokoster ofte ud i week-enden - Denne gang rå fennikel, gulerødder, radiser, tomater og lammesalat - Jeg spiser mest af grønsagerne og salaten, som fylder godt i maven og dertil 2 tsk olivenolie (med citronsaft eller balsamicoeddike) - ca 60g mozzarella og 60g brød. Lander sammenlagt lige under 400 kalorier og er fyldt med vitaminer og mineraler.

Har I mon nogle yndlingslinks I har lyst til at dele? - Jeg vil prøve at saette en linksliste sammen med inspiration til sund slankemad - Altså uden fanatisme, ingen mirakelkure eller hurtige fix ;O) - Hvis I selv har en blog, så hører jeg meget gerne fra jer også. Rigtig god week-end til jer!!

fredag den 15. april 2011

Børnemad


Hurtig og nem mad som fungerer fint, hvis behovet for pizza saetter ind og som også er saerligt børnevenligt. Ikke stor kogekunst men hurtigt og laekkert. Jeg har flaekket et grovpita og smurt med tomatpassata (flydende flåede tomater) som jeg forinden har blandet med lidt presset hvidløg, urtesalt og oregano. På hver pita har jeg puttet champignon i skiver, kalkun, oliven og revet mozzarella. Under grillen til osten er fint smeltet - drysses med ekstra oregano og (hvis du synes) lidt chilipulver.

Jeg fik 65g grov pitabrød, 50g mozzarella, 4 skiver kalkunpålaeg, 8 champignon i skiver - Spist med grøn salat og revne gulerødder, peberfrugt og hjemmelavet dressingLander sammenlagt på lige over 400 kalorier og en fordeling på 30% fedt, 29% protein og 41% kulhydrat.

torsdag den 14. april 2011

Lidt lettere gulerodsboller


Der har verseret forskellige opskrifter på gulerodsboller/brud i blogsfaeren i den senere tid - Undertegnede har vaeret slemt fristet og derfor søgt at lave en version, som er en anelse lettere, men stadig velsmagende. Jeg er jo på ingen måde ¨anti-kulhydrater¨, men bliver dog alligevel overrasket gang på gang over, hvor mange kalorier der er i brød og bagvaerk. Tiltrods for at jeg har reduceret fedtstof og sukker, så er det det er altså ikke her, der skal spises i gennem. De er stadig rimeligt energitaette - men super godt smager de!

Fremgangsmåde 50g gaer opløses i 5 dl lunkent vand med 2-3 tsk salt, 2 spsk sukker/eller honning og 150g kvark* tilsaet 1 kg mel og dejen aeltes godt på køkkenbordet. Haever i ca en time med viskestykke over - slåes lidt ned og aeltes i skålen med 2 aeg, 100g kerner (solsikke, graeskar, sesam eller hørfrø) og 5 revne gulerødder - Har du børn eller barnlige sjaele i huset, så er det nu de skal hidkaldes for det er en temmelig smattet oplevelse at få det til at haenge sammen. Formes til boller med en ske og stilles på to bageplader - efterhaever ca 1 time og bager i ovnen ved 180-200° i ca 15-20 minutter (eller til de er gyldne)

Den faerdige bolle indeholder pr 100g ca 280 kalorier og en fordeling på 13% fedt, 15% protein og 72% kulhydrat

*kan erstattes med fromage frais, graesk yoghurt eller Skyr.

onsdag den 13. april 2011

Morgenmad med dadler og mandler


Denne morgenmad er en klassiker herhjemme efterhånden  - Når det går lidt hurtigt så skaerer jeg ikke engang dadlerne, men de ryger hele i. Morgenmad af 150g mager kvark, 40g dadler, 10g malede mandler, 5g graeskarkerner og godt med kanel - Lander sammenlagt på 299 kalorier og en fordeling på 23% fedt, 27% protein og 50% kulhydrat.

Tip Hvis du synes at kvark/fromage frais er lidt for tyk i konsistensen, så kan det sagtens røres op med lidt maelk eller vand.

tirsdag den 12. april 2011

Sol, sommer og.....is!!


Så ligner det snart noget rigtigt forår og i takt med det starter is-saesonen - Den gode nyhed er, at du sagtens kan integrere is ind i dit daglige kalorieindtag og tabe dig - den dårlige nyhed er, at det skal gøres som et bevidst valg og at der, som konsekvens, muligvis ikke er plads til så meget andet i din mellemåltidsration - Jeg saetter personligt 300 kalorier af om dagen til mellemmåltider, buffer og sjov.

Når det er sagt, så er det ikke lige fedt (hø hø!) hvilken is du vaelger - der er nemlig rigtig stor forskel på kalorieindholdet i de forskellige. De fleste fabrikanter har efterhånden den slags informationer liggende på deres hjemmesider, så det er ret nemt selv at checke Se f.eks ParadIS - som tommelfingerregel svarer en kugle af deres sorbetvarianter til ca 100 kalorier og en kugle af deres maelkevarianter til ca 200 kalorier. Eller check Frisko is - Jeg synes det er interessant, at man kan få fire ¨Kjøwenhavnerstaenger¨ for samme kalorier som i een Magnum Double Caramel - og at der i een Filur-is kun er 40 kalorier (okay, så spaendende er de heller ikke ;O)

Lav selv regnestykkerne og traef dine valg. Alternativt kan du spise 120g jordbaer, 80g graesk yoghurt 0,2% og 10 mandler - som billedet ovenfor - det lander sammenlagt 165 kalorier og du er fint daekket ind med fedt, protein og kulhydrat plus har kalorier tilbage.

mandag den 11. april 2011

Frokost i al sin enkelhed


Nem og hurtig frokost med 60g hytteost med et drys karry, 30g salat, 50g kalkunpålaeg, 1 tsk olivenolie, lidt citronsaft og 90g grov focaccia med oliven fra den lokale bager. 

Lander samlet på 384 kalorier og en fordeling på 26% fedt, 27% protein og 47% kulhydrat

søndag den 10. april 2011

Auberginer med parmesan og rucola


Jeg kunne desvaerre ikke komme med på vores lokale frokostrestaurant i dag, men den kaere mand havde ¨take-away¨ med hjem til mig. Grillede auberginer lagt lagvis med god tomatsauce, rucola, frisk basilikum og drysset med lidt parmesan og olivenolie. Op til flere gange har jeg prøvet at lokke opskriften ud af ejeren af restauranten - og hver gang griner han bare højlydt og siger, at det SLET ikke kan lade sig gøre for auberginerne laves i pizzaovnen og sådan een har jeg jo ikke hjemme - Men jeg er nu ret sikker på, at det må kunne lade sig gøre. Auberginerne skal bare skaeres tyndt nok, pensles lidt med olie, på bagepapir i en meget varm ovn - og hvis det ikke funker, så måske en tur på grill-panden først.  Det må komme an på en prøve - det er i hvertfald lykkes at lave denne anden ret inspireret af samme restaurant.

lørdag den 9. april 2011

Perfekt til søndags brunch!


Det gør jo ikke noget at arbejde lidt videre med diverse opskrifter og inspirere hinanden. Fornylig fik jeg en opskrift fra seje boot-camp-Anne i Texas på pandekager med havregryn og masser af protein - Hun bruger aeggehvider, hytteost, bagepulver og havregryn. Det kan godt vaere, det var i min omregning af amerikanske mål det gik galt, men min version blev lige tung nok - Så jeg prøvede at arbejde videre på opskriften og den blev som følger. Selve fremgangsmåden er meget identisk med de amerikanske pandekager jeg har postet tidligere. Men disse maetter mere da de indeholder mere protein og flere fibre.

Ingredienser: 2 aeg, 100g kvark*, 1 dl maelk, 100g fuldkornsmel, 50 g havregryn, 1 tsk bagepulver, lidt citronsaft og citronskal. Skil blommer og aeggehvider - Rør blommer med kvark, citronsaft/skal og maelk - sigt melet og bagepulver i - tilsaet havregrynene - Pisk aeggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Første hold kan steges i en smule fedtstof resten kan klares uden, hvis du har en slip-let pande. Vendes når der kommer små bobler på overfladen. Giver ca 12 pande-klatte-kager- hvis du bruger en stor spiseske som mål.

100g af de faerdige pandekager indeholder 162 kalorier og en fordeling på 23% fedt, 24% protein og 53% kulhydrat. Smager laekkert med frisk frugt/baer og kvark rørt med vanillekorn/citron og lidt ahornsirup. Eller udlad citronskallen og server med stegte champignon og halve stegte/grillede tomater eller med røget laks/stenbidderogn, kvark blandet med purløg og krydderurter, som var det blinis. 

*Du kan udskifte kvark med fromage frais, Skyr eller graesk yoghurt 0,2%

fredag den 8. april 2011

Quorn - masser af protein


Jeg slår lige et slag for quorn - og nej jeg bliver ikke betalt for det ;O)  Hvis ikke man spiser vegetarisk, så er I måske ikke stødt på produktet. Quorn er et svampeprodukt og indeholder derfor meget lidt fedt, men har tilgengaeld et højt proteinindhold. Mine favoritter er den version der minder lidt om hakket oksekød og en version der minder om små kyllingestykker. Smagsmaessigt er det jo selvfølgelig ikke helt det samme og kraever at man leger lidt mere med krydderier og krydderurter. Men som proteinkilde med et lavt fedtindhold og som variation i kosten synes jeg det fungerer rigtigt godt - og så er det jo et plus, at ingen dyr har ladet livet. Du kan bruge det til bolognese, stir-fry, chili con ¨carne eller karry-retter - Alt, du ellers ville have brugt hakket kød eller kyllingebryst til. Fåes på frost i mange supermarkeder.

Måske har I allerede prøvet det - så del gerne yndlingsopskrift i kommentarfeltet. Og hov, laeg også gerne maerke til lille spørgefidus i højre margin.

torsdag den 7. april 2011

Fisk i ovn med krydderurter


Fisk er rigtigt godt, hvis du har fokus på kalorier og mere protein i din kost. Der er faktisk så få kalorier i, at du godt kan lave en sauce af 13% fløde, uden det vaelter noget som helst. Jeg lavede mad til 4 personer - først saucen af 1 rødløg skåret i både og stegt på panden i en lille smule olivenolie - derefter tilsat 3 revne gulerødder, 3 dl fløde 13%, lidt citronsaft, urtesalt, peber, en smule hvidvin og en håndfuld hakket basilikum/bredbladet persille - Laeg fisken i et ildfast fad - jeg brugte 600g MSC-certificeret torsk (men anden lys fisk kan bruges) - haeld saucen over. Daekkes taet med staniol og puttes i en varm ovn 180°C i ca 20-25 minutter. I mens fisken er i ovnen, har du tid til at koge risene.

Jeg spiste 150g af fiskeretten med 150g kogte ris - Giver samlet ca 350 kalorier og en fordeling på 22% fedt, 29% protein og 49% kulhydrat.

onsdag den 6. april 2011

Lidt tanker om mad, vaegt og sundhed


I lange perioder af mit liv har jeg enten spist for lidt eller for meget - for usundt eller for ¨sundt¨. Altid enten/eller - aldrig midt i mellem. Hvis jeg startede på en pose slik, så kunne jeg jo lige så godt spise den faerdig plus hvad der ellers kom efter den dag. I andre perioder kunne jeg i stedet vaere meget afholdende og slet ikke røre den slags, men i stedet følge saere kure.

Jeg tror desvaerre, der er rigtigt mange, der har det på samme måde, hvor vaegten kører yo-yo og alt for meget kommer til at handle om, hvad der puttes i munden. Det kan muligvis ikke defineres som en reel spiseforstyrrelse, men det tangerer når kroppens naturlige signaler for maethed eller sult ikke respekteres.

Samme ¨alt-eller-intet¨- holdning har jeg også haft til motion, men er heldigvis kommet frem til at bare ¨lidt¨ kan aendre meget. Og at jeg ikke behøver at vaere top-atlet eller marathonløber, for at have en sund og tonet krop. Små aendringer kan gøre en kaempe forskel, både når det gaelder om at aendre dine kostvaner, finde din idealvaegt og at styrke din krop.

Hvad med jer? Synes I det er nemt at finde den ¨gyldne middelvej¨ eller veksler I i mellem ekstremer som jeg har gjort?

tirsdag den 5. april 2011

Kalkun med champignon og pasta


Det bliver ikke ret meget nemmere end denne aftensmad - Faktisk minder det om den hurtige ret jeg lavede med champignon og pasta - Denne gang er der så bare tilsat stegt kalkun i stykker, som jo giver godt med protein og maethed.

Jeg steger kalkunstykkerne på panden i olivenolie og tager dem af - derefter steger jeg champignonerne og tilsaetter lidt presset hvidløg mod slutningen af stegetiden og tilbage igen med kalkunen. Drysser med urtesalt, bruger friskkvaernet peber, plus en masse bredbladet persille og hakket basilikum - Den kogte pasta vendes også på panden. Til den portion jeg lavede brugte jeg 250g champignon, 400g kalkun, 2 spsk olivenolie og 420g kogt pasta - og en håndfuld basilikum/persille - der var til 3-4 portioner.

Du kan spise ca 240g af portionen for under 400 kalorier - med en fordeling på 26% fedt, 25% protein og 39% kulhydrat.

mandag den 4. april 2011

Morgenmad med tranebaer, mandler og banan


Vi bliver lidt i morgenmadskategorien. Jeg har fået 150g mager kvark (du kan erstatte med Skyr, graesk yoghurt 0,2% eller fromage frais - bare sørg for højt proteinindhold og lavt fedtindhold) 90g banan, 15g malede mandler og 10g tørrede tranebaer - Lander samlet på 288 kalorier og en fordeling på 23% fedt, 28% protein og 49% kulhydrat.

Det går lidt hurtigt i dag, for jeg er på vej ud af døren til min ugentlige yoga. Det gør bare så godt- glaeder mig hver gang - Har vist endelig fundet noget jeg synes om og holder ved kombineret med fitness/styrketraening. Men det har godt nok taget mig lang tid at finde frem til. Har du en yndlings motion eller andre måder at få rørt dig på? 


søndag den 3. april 2011

Dagens morgenmad og yndlingskop


Jeg håber I nyder en dejlig søndag derude med et forår, som ser ud til at vaere her - også i det høje nord. Jeg saetter rigtigt meget pris på en stille morgen med te i yndlingskop og morgenmad som er optimal for mig.

Morgenmad af 100g mager kvark, 28g soltørrede dadler, 20g tranebaer, 15g malede mandler og 2 tsk All Bran Flakes. Lander samlet på 296 kalorier og en fordeling på 22% fedt, 20% protein og 58% kulhydrat.

fredag den 1. april 2011

SmagsforstaerkerSådan en hurtig mad her er fint som mellemmåltid. For at give lidt mere smag er det laekkert at smøre lidt ¨Lemon Curd¨  eller ¨Confiture de Lait¨ under. Begge dele burde kunne købes i specialforrretninger eller velassorterede supermarkeder. Man behøver jo ikke bruge så meget - men det gør en kaempe forskel at smagsløgene er blevet tilfredsstillede - og så behøver man naesten ikke kage ;O)

Mellemmad af 1 stk knaekbrød med 25g banan, 50g kvark, 4 mandler og 1 tsk lemon curd og 1 tsk rosiner drys evt med kanel - Lander samlet på 160 kalorier og en fordeling på 21% fedt, 22% protein og 57% kulhydrat.