søndag den 1. maj 2011

Morgenmad med banan og appelsin



¨Dagens¨ morgenmad bestående af 150g mager kvark/fromage frais*), 15g mandler, 60g banan og 110g appelsin. Appelsinen kan evt presses til saft, hvis du synes og har tiden eller skaeres i stykker og blandes med resten. Drys med lidt hørfrø, vanillekorn og kanel.

Samlet lander denne morgenmad på 289 kalorier og en fordeling på 24% fedt, 28% protein og 48% kulhydrat

*) Kvark/fromage frais kan erstattes med Skyr eller Graesk yoghurt 0,2%

15 kommentarer:

  1. Ihhh, jeg ville gerne spise morgenmad sammen med dig :-)
    Min fantasi til morgenmad rækker til havregryn - grød hvis det går vildt for sig....

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Tak Bethina og Sephira

    Birthe - Jamen du er velkommen - saa svinger jeg forbi dig til pizzaer' ! ;)

    SvarSlet
  3. Hej Lise :)

    Endnu en omgang lækker lækker morgenmad.

    Jeg er ikke vild med kanel - har du nogle idéer til andet drys, man kan bruge?

    De bedste hilsner fra
    Anita
    PS. Giveaway på min blog - Klik her

    SvarSlet
  4. Hej Anita - du kunne evt proeve at koge lidt hindbaer op med lidt revet citronskal og vanille- som du kan have i koelskab et par dage - det kan saa bruges ovenpaa morgenmaden. Ellers er der kun 23 kalorier i en tsk ahornsirup - og det giver ogsaa fin smag - siruppen kan ogsaa smages til med citronsaft, kardemomme, appelsinsaft, vanille eller hvad du kan lide

    SvarSlet
  5. Hej Lise.
    Er ny her, men allerede fantastisk inspireret!
    :-) Du bruger ofte mager kvark, men hvor mange procent er den på?
    Hilsen Gitte

    SvarSlet
  6. Hej Gitte - velkommen til ! Den kvark jeg bruger har 69 kcal pr 100g
    og 11g protein - den graeske yoghurt har 73kcal og 9.9g protein

    SvarSlet
  7. Jeg giver mine hørfrø en tur i min krydderiblender inden jeg drysser på div ting...syntes de får en bedre nøddeagtig smag og jeg har ladet mig fortælle at man optager de gode ting fra dem bedre end når de er hele (dem får man ikke rigtig tygget...) Om det passer ved jeg ikke, men smagen er sand ;)heh

    Tak for god inspiration til dagens måltider ;)

    SvarSlet
  8. Hej Ann
    I dette tilfaelde bruger jeg dem mest til at regulere fordoejelsen, da den nemt kan gaa i staa naar man spiser en del mere protein. Men du har helt ret at vis man vil have det optimale ud af dem (ogsaa smagsmaessigt) saa skal de ¨males¨.

    SvarSlet
  9. Hej igen.
    Hvor mange procent fedt er der i den kvark du bruger?
    Venlig hilsen Gitte.

    SvarSlet
  10. Hej igen Gitte - godt du gentager, naar jeg ikke lige havde forstaaet spoergsmaalet ;O) Den kvark jeg bruger er 1% fedt.

    SvarSlet
  11. Hej Lise,

    Du har virkelig givet mig en masse god inspiration til min mad, og jeg er blevet helt vild med skyr.
    Det er super godt at du skriver kalorieindhold osv.

    Så tak for hjælpen til at gøre min hverdag lidt mere fedtfattig!

    //Betina

    SvarSlet
  12. Hej Betina - tak for din kommentar - det glaeder mig rigtigt meget at du kan bruge bloggen. Husk at fedt er vigtigt for kroppen, bare i lidt mindre doser end de fleste faar.

    SvarSlet