Koldskål indeholder faktisk ikke så mange kalorier og har et helt fint proteinindhold - også den faerdigkøbte. Et hurtigt scan viser, at de ligger mellem 50-70 kalorier for 1 dl - Du skal så bare sørge for at styre fri af kammerjunkerne, som er nogle rigtige kaloriebomber. I stedet kan du bruge frisk frugt eller jordbaer, hindbaer, brombaer - you name it) og lidt ristede mandler/nødder/kerner - det fungerer fint som mellemmåltid eller let dessert.
Du kan også lave den selv, hvis du vil have proteinindholdet højere op - Bland kaernemaelk med graesk yoghurt 0,2%*, vanillekorn, citronsaft, revet citronskal og smag til med lidt sukker/ eller ahornsirup. Jeg synes ikke det er nødvendigt med aeg, men det er jo en smagssag.
*Alternativt kan bruges Skyr, kvark eller fromage frais - alle med højt proteinindhold
Jeg foretrækker helt klart at bruge skyr. Det giver både en god syrlighed og fylde. Ristede havregryn er også dejligt knas til :-)
SvarSletJeg elsker koldskål - og nu må det da snart være på tide, jeg får lavet årets første portion! Jeg har ikke prøvet med skyr, men det lyder lækkert - tak for tippet :-)
SvarSletMalou -dejligt med input - den var saa flot den lyseroede koldskaal du lavede for nylig.
SvarSletPiskeris - Ja det er da paa tide ;O) Koldskaal er jo rigtigt dansk sommermad og jeg troede I havde haft sommer her i paasken?
Sandt nok - men jeg er slet ikke færdig med at spise forårsretter endnu, så koldskålen får lov til at vente lidt endnu :-D
SvarSletPiskeris - jeg ved heller ikke om jeg synes om, naar aarstiderne gaar ¨for hurtigt¨ og man ikke faar lov til at nyde det hele springer ud og de nye raavarer.
SvarSletUuuhm, det ser lækkert ud! Jeg er pt. i gang med 'projekt-stram op', og så er det jo godt, at koldskål kan laves på en let og sund måde :)
SvarSlet