lørdag den 9. april 2011

Perfekt til søndags brunch!


Det gør jo ikke noget at arbejde lidt videre med diverse opskrifter og inspirere hinanden. Fornylig fik jeg en opskrift fra seje boot-camp-Anne i Texas på pandekager med havregryn og masser af protein - Hun bruger aeggehvider, hytteost, bagepulver og havregryn. Det kan godt vaere, det var i min omregning af amerikanske mål det gik galt, men min version blev lige tung nok - Så jeg prøvede at arbejde videre på opskriften og den blev som følger. Selve fremgangsmåden er meget identisk med de amerikanske pandekager jeg har postet tidligere. Men disse maetter mere da de indeholder mere protein og flere fibre.

Ingredienser: 2 aeg, 100g kvark*, 1 dl maelk, 100g fuldkornsmel, 50 g havregryn, 1 tsk bagepulver, lidt citronsaft og citronskal. Skil blommer og aeggehvider - Rør blommer med kvark, citronsaft/skal og maelk - sigt melet og bagepulver i - tilsaet havregrynene - Pisk aeggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Første hold kan steges i en smule fedtstof resten kan klares uden, hvis du har en slip-let pande. Vendes når der kommer små bobler på overfladen. Giver ca 12 pande-klatte-kager- hvis du bruger en stor spiseske som mål.

100g af de faerdige pandekager indeholder 162 kalorier og en fordeling på 23% fedt, 24% protein og 53% kulhydrat. Smager laekkert med frisk frugt/baer og kvark rørt med vanillekorn/citron og lidt ahornsirup. Eller udlad citronskallen og server med stegte champignon og halve stegte/grillede tomater eller med røget laks/stenbidderogn, kvark blandet med purløg og krydderurter, som var det blinis. 

*Du kan udskifte kvark med fromage frais, Skyr eller graesk yoghurt 0,2%

4 kommentarer:

  1. Det ser lækkert ud. Opskriften skal prøves ved lejlighed :-)

    SvarSlet
  2. Tak Jannie - og poej poej med dit projekt - det behoever ikke vaere saa surt, hvis man tager det over en laengere periode og fokuserer paa smaa aendringer.

    SvarSlet
  3. Disse pandekager er nu afproevet i min familie. De er rigtige gode. Jeg puttede dobbelt maelk i for at de ikke skulle blive saa tykke, og anden gang jeg lavede dem roeg der ogsaa en haandfuld flax-froe i. (Jeg ved ikke om det hedde flax paa dansk - maaske hedder de smaa froe noget andet). Det smagte ihvertilfald godt :) Tak, Lise.

    SvarSlet
  4. Saa lidt Sanne - det er bare fint at du arbejder videre, saa det passer til din families smagsloeg - det er helt i min aand - flax er hoerfroe paa dansk (aah det ser underligt ud med det her tastatur ;O) men de er rigtigt gode til fordoejelsen og fulde af god olie.

    SvarSlet