mandag den 10. januar 2011

Morgenmad med protein


Juleferien bød også på et par dage på ski, men det er godt nok svaert at spise efter principper om magre proteiner, sunde fedtstoffer og fiberholdige kulhydrater, når man er på farten. I skilandet var der meget kulhydrat og alt for meget fedt - saerligt til morgenmad var det hele hvidt brød, croissanter og morgenmadsprodukter med masser af sukker. Til frokost var det domineret af fonduer, raclette, pizzaer og pasta - Man har selvfølgelig brug for lidt mere energi på pisten, men ikke en kanonkugle i maven ;O)  Så det er godt at vaere hjemme igen til min egen morgenmad - som her : 80g mager kvark/fromage frais, 45g klementin, 50g banan, 5g mandler, 6g syltede kirsebaer og 5g solsikkekerner - I alt 182 kalorier og en fordeling  28% fedt, 25% protein og 47% kulhydrat.

2 kommentarer:

 1. Kender problemet. De gange vi har været i Østrig på skiferie, har vi altid haft maveproblemer. Det er umuligt at opdrive groft brød - men i de sidste par år har vi holdt os til at spise yoghurt med müsli (hvis de har noget) ellers cornflakes og 1-2 kogte æg.
  Frokosttilbudene er generelt for dårlige synes jeg, men sidste år levede vi af spaghetti bolognese - det smagte godt, mættede og var billigt. Måske ikke det sundeste, men trods alt bedre end pommes frites og pølser ;-)

  mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Nemlig Birte! Der var da ogsaa ¨goer-det-selv¨ kogte aeg, men dem kan jeg ikke faa ned uden lidt grovere broed til. Muesli var der underligt nok ikke noget af - heller ikke cornflakes uden sukker - Jeg endte med en yoghurt og et stykke fletbroed, men det giver ikke helt nok maethed. Til frokost fandt vi faktisk een dag en laekker fisk med groentsager - men det var saa halv-hampert prismaessigt.

  /Lise

  SvarSlet