mandag den 17. januar 2011

Smoothie med masser af protein


Smoothie er måske ikke lige hvad de fleste har lyst til, når det er koldt ude, men det stopper altså ikke mig. Jeg synes det er en super måde at få frugt og proteiner indenbords saerligt som mellemmåltid. Hvis det er vaegttab du er ude efter, skal du dog vaere opmaerksom på, at en del opskrifter er rene kaloriebomber - og for at slå det helt fast, så er der ikke noget med at ¨sunde olier feder mindre¨ end andre. Fedtstof skal vi have, det har kroppen og cellerne brug for, men det nytter altså ikke at en enkel smoothie indeholder en halv dags kalorier, hvis man gerne vil smide et par kilo.

Denne smoothie er nem, sund, fuld af protein og maetter derfor godt - Jeg bruger 100g frosne brombaer og ribs (hindbaer er også godt), 200g mager kvark/fromage frais, 80g frossen banan i skiver, 1 dl aeblejuice, 20g mandler og smager til med kanel, vanillekorn, citronsaft og revet citronskal. Det giver en smoothie med 81 kalorier pr 100g og en fordeling på 24% fedt, 27% protein og 49% kulhydrat - og det helt uden at bruge proteinpulver!!

NB. Så er jeg da forresten glad for at mit nye kamera ¨fanger¨ farven lilla - det kunne mit gamle nemlig ikke!

10 kommentarer:

 1. Jeg kan altid klemme en smoothie ned, sommer eller vinter, det har ingen betydning for mig :-)

  Jeg er dog ikke særlig godt til at tage mig sammen og få dem lavet, selvom det ikke er svært eller noget.....

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hvor er du soed til at laegge kommentarer Birte!

  Det eneste der nogen gange holder mig tilbage er dovenskab, for man skal jo vaske blenderen op igen ;O)

  /Lise

  SvarSlet
 3. Hvor mange gram er smoothien på?

  Knus Louise

  SvarSlet
 4. Denne portion er paa 500g - saa du kan lave halv portion, dele med nogen ;O) eller stille resten i koleskabet til morgenmad eller et senere mellemaaltid.

  SvarSlet
 5. Så behøver jeg jo slet ikke noget proteinpulver og blande det med kulhydrat som beskrevet her proteinpulver test
  den her har jo det hele..! :)
  Glæder mig til at prøve den..! :)

  SvarSlet
 6. @Anonym kan desvaerre ikke se dit link - men jeg har fundet frem til at det klart bedre kan betale sig at faa protein i det du spiser - Det maetter mere og smager meget bedre. Plus at det er en hel del billigere - ingen grund til proteinpulver med mindre du er body builder.

  Uhmmmm jeg vil hellere spise kylling, kalkun, kvark, skyr, fisk, rejer, quorn og graesk yoghurt 0,2%- end dyrt proteinpulver som oftest smager grimt.

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 8. @anonym - har slettet dit indlaeg da det ¨lugtede¨ meget af reklame - et link til en blog med kun eet indlaeg og henvisning til en side hvor man kan koebe proteinpulver - hmmmmmmm.......

  Min holdning er klar og kontant, at det er spild af penge og gode kalorier at koebe proteinpulver, naar det findes i saa mange laekre foedevarer hvor man faar en smagsoplevelse med i koebet og laengere maaethed.

  SvarSlet
 9. Jeg laver min smoothie med hjemmelavet hampedrik i stedet for juice, det er rigt på sunde fedtstoffer og protein. Jeg bruger ca 40 g banan (1/2) og synes det søder nok. Hybenpulver giver godt med vitaminer.
  Det er bare afskallede hampefrø, der blendes med vand.

  kh Rebecca, rebeccapersson.com

  SvarSlet
 10. @Rebecca - Det lylder spaendede - hvor koeber du hampefroe henne? ;O)

  SvarSlet