tirsdag den 4. januar 2011

Op på hesten igen - Pasta med tun


Mange dejlige juledage med god mad er vel overståede - og så er det tilbage til et lidt mere moderat indtag - Denne pastaret fungerer fint som overgang. Jeg har lavet en stor portion og brugt to dåser tun, en liter tomatsauce, lidt tomatkoncentrat, to ansjosfileter, 4 spsk olivenolie, masser af hakket bredbladet persille og hvidløg. 

En portion med 100 g kogt pasta og 250 g tunsauce indeholder lige over 300 kalorier og en fordeling på 15% fedt, 24% protein og 61% kulhydrat - så der kan sagtens drysses lidt (10-15g) parmasan eller pecorino over uden det vaelter kaloriebudgettet.

5 kommentarer:

 1. Hvordan skal tomatsovs forstås, er det bare dåser med hakkede tomater? :)

  SvarSlet
 2. Du kan sagtens bruge de hakkede tomater fra daase - jeg bor i den italienske del af Schweiz saa vi koeber det i store flasker som de her

  http://www.longobardi.it/page2/page19/files/block_2/longo_schede10.jpg

  SvarSlet
 3. Uh, hvor ser det godt ud, jeg er vild med tun til pasta :-)

  Det må være dejligt at have tilgang til de italienske varer, jeg hører at deres dåsetomater er væsentlig bedre end dem vi kan få her i DK. Min italienske veninde mener bestemt at de sender alle de dårlige tomater op til os ;-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 4. Og her tror man, at det bare drejer sig om hakkede tomater med tun, og så formår du lige at gøre det tyve gange mere lækkert!

  SvarSlet
 5. NYbyheart: Der er generelt laekre varer at faa hernede, men de bliver endnu bedre jo laengere man kommer sydpaa

  Janne: Jamen det er bare tomater med tun ;O)

  SvarSlet