onsdag den 8. juni 2011

Havregrynskugler nu med protein


Almindelige havregrynskugler indeholder ofte lidt rigeligt med smør/sukker og ikke nok protein til, at de kan fungere som et optimalt mellemmåltid. Men disse her har fået en make-over og er helt utroligt maettende i lang tid. Jeg har brugt sojaflager for at få proteinindholdet højere op, men jeg synes hverken man kan smage dem eller kvarken, når de først har trukket lidt. Opskriften er identisk med mine mueslibarer med protein, med den lille forskel at her er de rullet i kokosmel. Du kan variere smagen ved at udelade vanillekorn og kanel og i stedet tilsaette kaffe eller mandelessens, citron eller appelsinskal - Du kan også gøre dem lidt mere voksne ved at tilsaette rosiner, der har ligget i rom. De kan også rulles i finthakkede ristede hasselnødder eller mandler - det tror jeg jeg vil prøve naeste gang.

I en skål har jeg blandet 70g sojaflager (købes i helsekost), 16 g kakaopulver, 80g finvalsede havregryn, 30g muesli uden sukker, 1 tsk kanel, 30g honning, 120g kvark/fromage frais og lidt vanillekorn. Portionen formes til kugler a 35g, som rulles i 10g kokosmel -  indeholder praecis 100 kalorier pr stk med en fordeling på 31% fedt, 24% protein og 45% kulhydrat.

Hvis du har travlt, fungerer et par stykker eller 3 også fint til morgenmad - skulle jeg hilse at sige!


16 kommentarer:

 1. Uh, det lyder godt nok spændende. Er en sucker for havregrynskugler (pinligt, I know), så en sund version ville da være skønt. Især hvis de endda kan bruges til morgenmad - lige et par i hånden på vej mod kontoret. Perfekt :-)

  Og så lige et tip -jeg er for nylig faldet over sojabønner (dem, der er inde i edamamebønner) i min lokale thaibiks. De er på frost og fantastiske at bruge til salater mm. Jeg mener, at de har et ret højt indhold af protein, og så smager de fantastisk. Måske noget, du kunne have lyst til at eksperimentere med (elegant måde at fiske efter inspirerende opskrifter - ikke ;-) )

  SvarSlet
 2. Wow! Dem skal jeg helt sikkert prøve. Hvor længe holder de sig?

  SvarSlet
 3. De ser virkelig gode ud :)
  Jeg har selv brugt en opskrift sidste jul, der mindede lidt om denne. De mættede også fint, og de var min aften snack når mig og kæresten så julekalender :)

  SvarSlet
 4. MUMS! Jeg skal helt sikkert prøve flere af dine snacks - super, du tænker på at få proteinindholdet op :-)
  Er det fast eller flydende honning, du bruger? Tænkte, om det kan erstattes med agave sirup?

  SvarSlet
 5. Ser gode ud. Kan man mon i stedet for sojaflager bruge boghvedeflager???

  Lika

  SvarSlet
 6. Miss Maybe - De er nemlige gode paa vej ud af doeren ;O) Jeg skal have kigget lidt paa de boenner - det er kun fint med inputs! Saa tak for det!

  Fie - de holder sig i hvertfald 3-4 dage i koleskabet

  Sofie - det lyder hyggeligt med julekalender og havregrynskugler !

  Lika - det kan du godt, men proteinindholdet falder fra 24% til 16%

  SvarSlet
 7. Orv det var en del, men jeg har bare nogle jeg skal have brugt, så fedt at man kan :)

  Lika

  SvarSlet
 8. Mmm... dem skal jeg prøve!

  SvarSlet
 9. Hej Hanne - de stabiliserer blodsukkeret, saa trangen til skumfiduser er mindre og gode foer/ efter alt dit loeberi! ;O)

  SvarSlet
 10. Hvor mange bliver der af denne opskrift? :) De ser rigtig lækre ud!

  SvarSlet
 11. Hej Mette - opskriften her giver ca 10 kugler af 35g

  SvarSlet
 12. Mange tak for det. Dem vil jeg meget snart lave! Det er forresten en super inspirerende blog :-) Der er så mange sunde, lækre opskrifter. Desuden er det fedt, at du også bor i Schweiz.. Det har bl.a. gjort jeg har fået øje på grøntsagsdippen, de grove pitabrød og sådan. Alt i alt en fantastisk blog, som jeg er glad for at jeg fik øje på!

  SvarSlet
 13. Hej Lise,

  Jeg prøvede dem igår og de var simpelthen uspiselige :o( Ved ikke om jeg er kræsen eller havde gjort noget forkert, men synes virkelig de smagte grimt... eneste forskel var at jeg brugte fuldkornsrisflager da jeg ikke kunne opdrive soyaflager nogen steder. Men de var meget tørre og slet ikke det mindste søde... måske jeg puttede for lidt honning i? (havde lidt svært ved at vurdere hvor meget 30 gram er)
  Til gengæld lavede jeg også Fudge Babies og de var fantastiske! Kender du dem?
  http://chocolatecoveredkatie.com/2009/10/13/make-these-now/

  PS. Det er altså på ingen måde for at kritisere din opskrift - elsker jo din side!

  SvarSlet
 14. Øv Hanne - du må have gang i køkkenvægten for de spises med stor glæde af de yngste her i huset og de plejer ellers at være mine værste kritikere når det bliver ¨for sundt¨ - jeg har ikke prøvet med risflager så ved heller ikke hvordan det påvirker smagen. Jeg kender ikke fudge babies, men vil da kigge nærmere på bloggen - lige nu har jeg huset fyldt med frugt og mueslibarer fra England, så dem skal jeg nok ¨desværre¨ igennem først ;O)

  SvarSlet
 15. kan man bruge skyr i stedet for Kvark? Så stiger protein indholdet jo også :o)

  SvarSlet
 16. Det kan du sagtens - men der er ligeså meget protein i nogle typer kvark som i Skyr.

  Husk jeg blogger nu på www.detskalsmageafnoget.dk

  SvarSlet