tirsdag den 12. juli 2011

Smoothie med god energifordeling


Min yndlingsopskrift på smoothie fik jeg lagt på bloggen i januar, så her kommer lige en genudsendelse for dem, der eventuelt synes det er en mere sæsonbetonet spise. Jeg synes personligt at det hele året rundt er en god måde at få frugt og proteiner indenbords saerligt som mellemmåltid. Hvis det er vægttab du er ude efter, skal du dog være opmærksom på, at en del opskrifter er rene kaloriebomber - For at slå det helt fast, så er der ikke noget med at ¨sunde olier feder mindre¨ end andre. Fedtstof skal vi have, det har kroppen og cellerne brug for, men det nytter ikke at en enkel smoothie indeholder en halv dags kalorier, hvis man gerne vil smide et par kilo.

Denne smoothie har en god energifordeling - du får både fedt, protein og kulhydrat, den mætter derfor godt og giver et stabilt blodsukker. Jeg bruger 100g bær (brombær, ribs, hindbær eller jordbær), 200g mager kvark/fromage frais/skyr, 80g frossen banan i skiver, 1 dl æblejuice, 20g mandler og smages til med vanillekorn, citronsaft og revet citronskal. Det giver en smoothie med ca 80 kalorier pr 100g og en fordeling på 24% fedt, 27% protein og 49% kulhydrat - og det helt uden at bruge proteinpulver!!

6 kommentarer:

 1. Uhmn! Jeg har lige fået smoothie til morgenmad på farten!

  SvarSlet
 2. Mums, den ser god ud - tror jeg skal ha' en smoothie senere i dag :-)

  SvarSlet
 3. Hej Marian og Eva - ja der er vist ingen der siger nej tak til smoothie ;O)

  SvarSlet
 4. Lækker opskrift - det må jeg vist prøve :)

  SvarSlet
 5. Jeg er helt enig, jeg spiser også smoothie året rundt. Jeg bruger også selv fromage frais eller skyr for proteiner. Din opskrift ser virkelig dejlig ud. Hvis du har lyst, så tjek min udgave ud på http://mysweetsundaydotnet.wordpress.com/2011/07/13/dagens-sunde-morgen-smoothie/

  Fin blog ellers :)

  SvarSlet
 6. Hej Linn - bare kom i gang - den giver en rigtig god mæthed og stabilt blodsukker i lang tid - smager selvfølgelig også godt.

  Hej Mysweetsundayout - rigtig lækker blog du har, den skal jeg have brugt lidt mere tid på - så lige at du havde boet i Lugano - sjovt der bor jeg jo ;O)

  SvarSlet