fredag den 4. februar 2011

Salat med rødbeder og artiskokker


Hernede syd for Alperne er det saeson for artiskokker lige nu - de allermindste af dem spises rå, fint revet på et mandolinjern med masser af citron og parmesanost - samme rivejern er brugt til at skaere rå rødbeder ganske tyndt og serveret på lammesalat med gedeost.

Hvis du bruger 80g rødbeder, 15g gedeost, 150g lammesalat, 80g artiskokker, 20g parmasanost, 1 tsk olie (+ citron, skalotteløg og dijonsennep til dressing) og spiser 50g brød til så lander det samlede kalorieindhold på 415 kalorier og en fordeling på 34% fedt, 19% protein og 47% kulhydrat.

3 kommentarer:

 1. Wow, a very nice meal, that looks very tasty. Some of the best receipts. I recomand doing it. The result is very good and positive.

  SvarSlet
 2. hmmm smager skønt!

  Kan du måske hjælpe mig?
  Hvor mange kalorier er der i denne morgenmad:
  1 dl juice
  1 dl havregryn
  1 dl skyr
  2 spsk mysli.

  Kh Inge.

  SvarSlet
 3. Hej Inge - det ser ud som det samlet ligger lige under 300 kalorier - og det er fint nok, hvis du gerne vil tabe dig. Men fordelingen haelder lidt til kulhydratsiden og du faar ikke nok fedt. 12% fedt, 26% protein og 62% kulhydrat. Jeg ville erstatte mueslien eller lidt af havregrynen med 10g mandler/graekarkerner/noedder og evt juicen med frisk frugt eller baer. Men proev at ¨lege¨ lidt med det paa www.madital.dk eller www.madlog.dk

  SvarSlet