søndag den 27. februar 2011

Som drys blev der sagt...


Rigtigt mange spiser en stor portion (eller flere) muesli, Kellogs diverse eller havregryn med maelk til morgenmad og taenker at de faktisk starter dagen sundt og let. Jeg fik selv et chok, da jeg første gang lavede en beregning over min sunde muesli-morgenmad. At starte dagen med over 700 kalorier er jo fint nok, hvis man har hårdt fysisk arbejde og skal yde en masse - men kan vaere een af forklaringerne på at det samlede kalorieregnskab ikke går op. 

Så hvis dit mål er at smide et par kilo, er det en ide at starte med at beregne dit morgenmåltid på www.madlog.dk eller www.madital.dk. Min konklusion blev i hvertfald, at muesli & co er at finde som drys på min morgenmad - på denne måde får jeg også en bedre balance mellem fedt, protein og kulhydrat - og er faktisk maet laengere. 

Her har jeg fået 100g kvark, 80g klemetin, 8g graeskarkerner, 6g mandler, 30g Kelloggs All Bran lander på et samlet kalorieindhold på 294 - og en fordeling på 24% fedt, 25% protein og 51% kulhydrat

4 kommentarer:

 1. Hvor ser det hele bare lækkert ud, her på din blog! Jeg er allerede stor fan, og fast læser! :)
  //Nikoline

  nikolineblog.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Jeg har lige opdaget din blog, og elsker den allerede! Du har allerede inspireret mig til at prøve at spise lidt sundere - og det ser jo nemt ud :-)

  Har aldrig smagt det der kvark, men det ser ud til at fungere for dig? Kan godt være jeg spørg dumt, men smager det lidt som creme fraiche, eller hvad smager det af? kan man bruge det i stedet for a38 eller yoghurt?

  SvarSlet
 3. Nikoline - Velkommen til !

  Sofie: Det er slet ikke saa svaert, saalaenge man ikke taenker ¨alt eller intet¨ men tager smaa skridt og ikke lader sig slaa ud. Alle smaa aendringer vil have betydning og det betyder samtidig at der er plads til det hele.

  Mht morgenmaden saa kig efter kvark, fromage frais eller Skyr - alle med hoejt proteinindhold og lavt fedtindhold. Og ja jeg bruger det i stedet for yoghurt - proev dig frem og find een du kan lide smagen af - den jeg koeber smager lidt som en graesk yoghurt.

  SvarSlet
 4. Har lige opdaget din blog efter et link fra bloggeren Acie.

  Det er virkelig en super god blog, som virkelig inspirerer! Tak!! :)

  SvarSlet