tirsdag den 8. februar 2011

Det der protein...


Typisk! Nu havde jeg lige skriblet om, at kvark/fromage frais altid var en del af min morgenmad, hvor efter jeg ¨falder¨ over sojaflager. Det er faktisk et helt fint alternativ/variation, som indeholder masser af protein. Smagen er måske eneste minus - den er en anelse kedelig - men med frugt eller baer som tilbehør synes jeg det blev helt godt. De indeholder også en del fedt, så jeg har ikke mandler/nødder eller kerner på banen denne gang. Laes evt her lidt mere om protein.

Morgenmaden bestod af 25g sojaflager, 145g aeble og 30g hindbaer/brombaer som lander med et kalorieindhold på 204 - og en fordeling på 29% fedt, 22% protein og 49% kulhydrat. Du kan sagtens putte lidt maelk eller juice på, hvis du synes det er for tørt at spise uden.

8 kommentarer:

 1. Genialt tip :)

  Jeg kan nemlig slet ikke tåle kvark/fromage frais i mængder, der er store nok til at jeg kan bruge det til morgenmad uden en anden proteinkilde!

  Love!

  SvarSlet
 2. Nams - jeg er bare så vild med dine morgenmad's :-)

  SvarSlet
 3. Tak skal du ha' - det glaeder mig at hoere!!

  SvarSlet
 4. Hej Lise.

  Jeg er helt vild med din blog!

  Jeg fandt fromage frais i et supermarked i dag, desværre kun med 4 g protein/100 gram. Det må kunne gøres bedre.

  Jeg plejer at spise cheasy (4,noget) om morgenen og synes netop ikke det mætter ret længe.

  Jeg spiser pt. 1.000 kalorier og 2.000 hveranden dag, det giver en fornemmelse af at det ikke er så "surt" - med dine retter, kan det være jeg går over til 1.500/1.500

  Hvis du kender et mærke på kvark, som er proteinrigt, så sig lige til.

  Hanne

  SvarSlet
 5. Hej Hanne - 1000 Tak for din ros! 4 g protein er desvaerre ikke helt nok - Det skal helst op omkring 11-13g/100g proev evt med Skyr, hvis du ikke kan finde fromage frais - det indeholder rigtigt meget protein. Ellers burde denne vaere til at opdrive http://arla.dk/Produkter/Brands/Arla-Karolines-Kokken/arla-karolines-koekken-kvark/

  1000 kalorier om dagen har jeg proevet et par gange - men det er altsaa for lidt til mig ;O) Jeg synes at de der 400 mere goer at det ikke foeles som kur, men mere livsstilsaendring.

  SvarSlet
 6. Hej Lise.

  Jamen du har ret, det må blive 1500 kcal pr. dag. Jeg glæder mig ihvertfald til lidt variation og det har jeg da fundet hér :-)

  Tak for linket, det prøver jeg. Jeg har netop savnet proteiner uden for mange kcal, fordi jeg også dyrker en del fitness.

  Hilsen hanne

  SvarSlet
 7. Hej Hanne - Saa er det nemlig vigtigt at faa godt med proteiner naar du bygger muskler - men husk ikke at blive ¨fedtforskraekket¨ - det har kroppen ogsaa brug for, men hellere fra mandler/noedder/avocadoer osv

  Fandt lige en graesk yoghurt som ogsaa har hoejt proteinindhold
  Græsk youghurt Total: Pr. 100 gr: 54 kcal Protein: 9 gr. Fedt: 0.2 gr

  SvarSlet
 8. Super græsk youghurt, den må jeg lige finde i køledisken i Føtex.

  Min proteinbombe består af hytteost og tun 1/1 med lidt citron, evt. et æg og et glas mælk.
  Fedt skal der til.

  Tak for dine brugbare svar.

  Hilsen Hanne

  SvarSlet