fredag den 11. februar 2011

Chili med bønnner og guacamole


Guacamole, ris og bønnechili - Denne ret dukker op med jaevne mellemrum herhjemme og dermed også her på bloggen - Så hvis I fornemmer at have set den før, er det ikke helt galt - Fremgangsmåden er den samme - 250 g hvide bønner sat i blød natten over, koges med 1bouillonterning til de er møre - Tomatsaucen laves af 1 grøn squash, 1 løg, 2 fed hvidløg, 6-8 store tomater evt lidt udblødte soltørrede tomater - steg løg, squash og hvidløg i en tsk olivenolie - tilsaet tomaterne som er hakket groft - blend hele molevitten med stavblender - tilsaet salt, oregano, chili (evt spidskommen) og lad det simre. Tilsaet bønnerne og lad det simre lidt mere.

Du kan spise 80 g kogte ris, 60 g guacamole og 300 g chili = temmelig stor portion for kun 375 kalorier - tilsaet evt en klat kvark eller put den i guacamolen, for at få proteinet lidt laengere op. Hvis du laver mad til andre end dig selv, kan du evt. dele retten og tilsaette stegt hakket kød til halvdelen.


2 kommentarer:

  1. Det ser dejligt ud - og med guacamole - så kan det jo ikke gå helt galt ;-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Nemlig BIrte! Altsaa saa laenege man ikke begynder med alle mulige sager der kan dyppes i guacamolen ;O)

    SvarSlet