tirsdag den 23. august 2011

Lidt om snacks


Jeg synes de her snackbokse viser meget godt, at man sagtens kan spise sødt i moderate mængder og stadig tabe sig/eller holde vægten. Min erfaring er, at hvis man udelukker det søde fuldstændigt, så vil man få endnu mere lyst og man kan risikere at overspise og tage det tabte på igen. Så jeg prøver at sammensætte og variere det, så jeg får lidt af det hele. Det hjælper dog en hel del at lave det på forhånd og veje af, så er man mindre fristet til at tømme hele posen af skumfiduser. 

Hvordan har du det? Kan du spise sødt i mindre mængder eller bliver du nødt til at udelukke det helt i perioder?


23 kommentarer:

 1. Jeg har heldigvis ikke så stor en sød tand som jeg har en 'salt tand' - altså det er mere chips og deslige jeg hungrer efter når det er...
  Og hos mig er det nok alt eller intet :(

  SvarSlet
 2. Hvis jeg er inde i en "jeg har brug for at tabe mig"-periode, så bliver jeg personligt nødt til at udelukke søde sager helt. Hvis jeg først har taget én af lakridserne fra skålen der står på bordet, så har jeg ret svært ved at stoppe igen. Derfor tror jeg at jeg vil prøve din metode med på forhånd afvejede portioner, for det lyder smart. Det kan dog stadig være et problem i sociale sammenhænge, fx. fødselsdage, hvor der bliver disket om med div. lækre sager. For det er dér at jeg falder i.

  /Nikoline

  SvarSlet
 3. jeg har desværre en kedelig tendens til at falde i "enten eller" fælden, hvor jeg enten fuldstændig udelukker alt sukker og følger min sunde plan slavisk, eller også tømmer jeg HELE slikposen når jeg giver mig selv lov..
  rigtig dårlig og usund vane, så tippet med de små bokse er yderst kærkomment herhjemme :)

  SvarSlet
 4. Jeg kan sagtens tilslutte mig din teori med at få lidt sødt selvom man vil tabe sig - netop for ikke at overspise. Før i tiden var det alt eller intet for mig, men har fundet ud af at det andet faktisk fungerer bedre. Jeg blogger blandt andet også om sundhed, og afprøver mange forskellige ting. Man kan helt klart finde mange sunde og søde alternativer til de allermest usunde ting som er så dejlige.

  SvarSlet
 5. Lækre forslag og god idé med en snackbox :-)

  Når det er sagt, så er jeg desværre også én af de sukkerafhængige. Jeg spiser gerne mandler, nødder, mørk chokolade (85%) og den slags, men tørret frugt og andre meget søde ting kan jeg ikke styre. Så tømmer jeg posen.

  SvarSlet
 6. Hvor mange dage og hvor mange personer er der snacks til på billederne?!
  Jeg har opdaget det fantastiske som du her skriver: at lidt sukker er nok for mig.. Jeg har altid en lille bøtte med nøder/mandler/kokosflager/rosiner og evt. en musli-bar/chokokiks/kanelknækbrød med i skole så jeg kan spise det hvis jeg har behov for det efter min madpakke er spist (hvilket jeg ofte har).. Havde nemlig en periode hvor jeg købte kage næsten hver dag fra kantinen og dét var ikke godt både for min krop men også fordi jeg gik sukker-kold et stykke tid efter indtagelsen.. Derimod har jeg prøvet at have poser med grøntsager skåret i stykker med i skole men hvis jeg begyndte at spise lidt derfra fx kl 10 osv. var jeg SÅ sulten (OG lækkersulten) resten af dagen... og det forstår jeg slet ikke hvordan kan lade sig gøre - har du nogen idéer?
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
 7. Jeg er nødt til at udelukke de søde fuldstændig. Desværre. Når sukkertrangen kommer over mig, så begynder jeg at rationalisere helt vildt, og kunne let kværne en hel liter is.

  Så chips og søde sager køber vi her i huset kun om fredagen.

  SvarSlet
 8. Jeg er også alt eller intet. Men vi har med held indført fredagsslik. Det er jo ikke en ny ide, men her i huset gælder den for os alle :)
  Så er det bare med at bestemme sig for om det skal være en pose lakrids, en pose chips eller en plade chokolade.
  Og når jeg får lyst i løbet af ugen, hjælper det at vide at fredag er slik dag :)

  SvarSlet
 9. Kære Lise
  Jeg jo-jo spiser, ligesom jeg kan læse at du tidligere også har gjort. Totalt afholdende eller totalt amok. Jeg har længe haft lyst til at spørge dig, hvornår vendepunktet kom for dig. Og hvad der evt. inspirerede det?
  Hvordan gør man??
  Bedste hilsner,
  Loa

  SvarSlet
 10. Det kan godt være jeg spørger lidt dumt. Er det snacks til en dag eller en uge? og hvor mange kalorier er der ca i sådan en snack boks :)

  kærlig hilsen Christina

  SvarSlet
 11. Mivsel - Ja en ¨salt tand¨ kan også være en udfordring

  Nikoline - Der er mange sociale sammenhænge som involverer mad i store mængder - jeg plejer at smage på det meste men spiser ¨ikke op¨ eller tager flere gange.

  SvarSlet
 12. Anne21 - Det glæder mig hvis det kan bruges - jeg har selv kæmpet med ¨alt for meget eller ingenting¨ i mange år og det er altså ikke et sjovt sted at være - for begge ekstremer virker som en straf.

  SvarSlet
 13. mysweetsundaydot - Det lyder som vi har ret paralelle forløb - Sunde alternativer eller lidt mindre af det hele. Også at du har boet her i det sydlige Schweiz ;O)

  SvarSlet
 14. Annepåskrump - For mig hjælper det også, at mine andre måltider er ordentligt sammensatte så jeg ikke går helt kold. Et stabilt blodsukker er en kæmpe hjælp.

  SvarSlet
 15. Hej Charlotte - Jeg regner med tre snacks om dagen - så hver ¨portion¨ på billedet svarer til et mellemmåltid. Til dit andet spørgsmål så kunne det lyde som du reagerer meget på blodsukkerudsving - jeg ville sørge for at sammensætte dine måltider så du får en god balance mellem fedt, protein og kulhydrat. Særligt mere protein har hjulpet mig meget og gør at jeg føler mig mætter i længere tid.

  Jeg er ingen ekspert, så få det gerne dobbelt tjekket hos lægen, hvis du også ind i mellem bliver svimmel, når du ikke har spist.

  SvarSlet
 16. Arj altså Michael, jeg troede det var forbeholdt os kvinder at spise en hel bøtte is ;O) Spiser du bare løs om fredagen eller beslutter du på forhånd hvor meget ?

  SvarSlet
 17. Britta - Godt I har fundet noget der virker - sikken en masse fine blogs du har - det skal jeg have kigget nærmere på.

  SvarSlet
 18. Hej Loa - jeg ved ikke hvornår vendepunktet kom, men det var nok en kombination af faktorer. Gennem en online kalorietæller fandt jeg reelt ud af hvad der skal til for at tabe et kilo fedt - og det gjorde at at alle de hurtige kure ikke gav nogen mening.

  Jeg blev mere opmærksom på hvad jeg puttede i munden og kunne mærke at jeg fik meget mere energi, når jeg fik nogle ordentligt sammensatte måltider. Det gav en tilfredshed at jeg behandlede min krop ordentligt og ikke saboterede med negative tanker. Sideløbende har jeg været meget glad for at dyrke yoga, som også giver en god kropsfornemmelse, styrke og overskud.

  SvarSlet
 19. Christina - det er da reelt nok at spørge om - jeg sætter 300 kalorier af til mellemmåltider på en dag. Hver ¨portion¨ i snackboksen ligger lige omkring de 100 kalorier. Jeg laver dem også til køleskabet, men så skal jeg være lidt mere sikker på, at jeg spiser dem da holdbarheden er kortere -

  SvarSlet
 20. Hvor ser det lækkert og indbydende ud! Og for os der elsker mad, betyder det visuelle jo også rigtig meget. Idéen er rigtig god - forberede lidt, så det hele er klart, når trangen melder sig. Super fif!

  /G.

  SvarSlet
 21. @Lise

  Jeg guffer løs af det, vi har købt. Vi plejer at gå hele ugen, og tale om, hvad vi har lyst til. Så køber vi det, når vi er nede og hente ungernes fredagsslik.

  På fredag skal vi fx have en pose chips, dip og en flaske vin.

  Åh nej, nu blev jeg helt lækkersulten igen. Hehe.

  SvarSlet
 22. Min eneste svage punkt er nok saltlakrids - og det spiser jeg smilende uden dårlig samvittighed, for at det jo smager salt og ikke sødt. Men når det kommer til kager og is og lignende, står jeg tit helt af. Lakrids er min eneste svaghed tror jeg :)

  SvarSlet
 23. Fantastisk idé! Rigtig godt indlæg. Så tror jeg bedre man kan holde sig til det anbefalede, når alt er målt op på forhånd. :)

  SvarSlet