torsdag den 8. september 2011

Efteråret kan være trist - men fortvivl ej!


Efteråret er helt sikkert ikke min yndlings årstid - jeg får et stik i hjertet, når jeg ser de første blade falde af træerne. Men det er dog formildende omstændigheder, at det bugner med lækker frugt og grønt: Blommer, æbler, pærer, svampe og græskar. Særligt butternut græskar er min favorit lige nu - de kan bruges i supper, risotto eller som her bagte kartofler. Det bedste ved det hele er, at de smager helt fantastisk og indeholder kun 36 kalorier pr 100g.

Skær butternutten midt over eller i kvarter - pensl med olivenolie og evt en lille klat smør - salt og peber og evt krydderier - Bages i ovnen ved 180°c i 40-45 minutter. Jeg har fyldt med tomat, fetaost, hvidløg og lidt olivenolie som bager med de sidste 10 minutter. Alternativt kan man fylde med stegte svampe eller ris med grøntsager/kød.


12 kommentarer:

 1. Hej Lise, ved du om der er et DK navn for disse fyre altså græskar?? Din opskrift ser hammer lækker ud..Jeg har også en sindsyg lækker opskrift på en suppe men med den røde courge, som jeg ikke kan finde navn på.Det kunne være at du skule have den? Knuzzer

  SvarSlet
 2. De hedder så vidt jeg ved bare butternut græskar/squash på dansk - kan vist også kaldes moskusgræskar eller melongræskar men det har jeg aldrig set. Lyder lækkert med suppen - kan det være Hokkaido græskar? - du kan bare sende den på mailen hvis du har lyst.

  SvarSlet
 3. Det gøre jeg bare, PS det er Katrine ex CH nu DK , der skriver!!! Trode at det kunne ses;-)

  SvarSlet
 4. Hej Lise ! den opskrift ser super lækker ud ! - minder lidt om dine auberginer som er et hit ! jeg har luret herinde et stykke tid, og har et spørgsmål jeg ikke helt har vidst hvor jeg skulle stille, så nu bliver det her. Når du vejer din pasta/ris/bulgur, gør du det så når den er kogt, og i det tilfælde hvordan regner du så kalorieindholdet ud?

  Tak for en god blog!
  Maria.

  SvarSlet
 5. Det ser virkelig lækkert ud. Tror aldrig jeg har set de græskar, men vil da lige kigge efter dem :D

  SvarSlet
 6. Hej Lise,
  Tak for din opmuntring her i efterårsmørket, den er tiltrængt her, hvor jeg lige er vendt tilbage på arbejde og skal finde rytmen igen (går ikke så godt, men håber snart jeg er tilbage på rette kurs).
  - frk. sveske

  SvarSlet
 7. Spændende ret! Jeg prøver :)

  SvarSlet
 8. Hej Katrine - jamen jeg havde luret det var dig! Det med ¨courge¨ afslørede lidt ;O)

  SvarSlet
 9. Hej Maria - tak for din ros! Ja de minder meget om auberginerne og er ligeså nemme. Når jeg angiver portionerne prøver jeg at gøre det i ¨kogt pasta¨ - hvis det ikke er helt tydeligt, hvad der menes så bare sig til. Den tørre vægt på pasta giver lidt over 2 1/2 gange kogt pasta, hvis det er en hjælp.

  SvarSlet
 10. Hej Katrine G - det er også relativt nyt, at vi kan få dem her. Måske kan man spørge hvor man køber ind om de kan skaffe dem hjem?

  Frk Sveske - uha jeg har også hygget mig lidt for godt i august ;O)

  Linn - Det kan klart anbefales - du kan måske spise noget hjemmelavet pesto til ;O)

  SvarSlet
 11. Jeg har lige købt 1 igår i føtex pris :13 kr,glæder mig til at lave denne ret

  SvarSlet
 12. Hvor ser det bare lækkert ud.
  Jeg er helt vild med farvekombinationen, som virkelig får mine tænder til at løbe i vand. Det skal helt klart prøves og det kan kun gå for langsomt. Tak :)
  Knus Z

  SvarSlet