tirsdag den 13. september 2011

Kalkun, coleslaw og verdens bedste focaccia


Ind i mellem prioriterer jeg smagen højest og spiser hvidt brød og pasta. Det er klart, at det grove er sundere og mætter mere, men hvis man får en del frugt, grøntsager og grove muesliprodukter, så tror jeg man er godt dækket med fibre og næringstoffer. Desuden skal man heller ikke undervurdere effekten af at spise noget, man rigtigt nyder med god samvittighed. Her har jeg bagt et focaccia brød som Max fra Kvalimad kalder verdens bedste, og jeg er tilbøjelig til at give ham ret. Brødet er nemt at lave, får de lækreste luftbobler og en fin sej konsistens helt uden smag af gær. Behøver vist ikke sige, at jeg trods alt ikke putter 1 dl olie på, men nøjes med at pensle med olivenolie, når dejen skal hæve og efterhæve. Jeg drysser med urtesalt, rosmarin og hvidløgssalt, - alternativt med sesamfrø, sumak og timian. Skal lige tilføje at det er vigtigt med meget mel på bordet, når dejen vendes - det kæmpede jeg lidt med i starten. Men prøv det, det kan kun anbefales - Find opskriften lige her 

Her har jeg fået: 60g focaccia, 90g kalkunbryst stegt på slip-let-pande i  1 tsk olivenolie, grøn salat og coleslaw lavet af 100g revet gulerod, 50g revet hvidkål og 100g revet squash med 25g af denne dressing. Samlet kalorieindhold på 402 kalorier fordelt på 25% fedt, 28% protein og 47% kulhydrat.

7 kommentarer:

 1. Det brød ser vanvittig godt ud, det kan ikke vare længe, før jeg skal prøve det :)

  SvarSlet
 2. Mums - DET må prøves - det HELE!! ;)

  SvarSlet
 3. Foccacia af verdens bedste brød-dej er nemlig bare supergodt - jeg laver det også kun på den måde, efter at have prøvet det (men putter nok lidt mere olie på end dig...) :-)

  SvarSlet
 4. Jeg er helt enig, det handler om at synde engang imellem og så VIRKELIG nyde det imens :-)Livet skal også have lidt "krydderi".

  SvarSlet
 5. Bitten og Anne - Det smager så lækkert og er nemt at lave - hvad mere kan man ønske sig.

  Heidi - det smager sikkert også godt - jeg har ikke prøvet brødet endnu, da vores støbejerns gryde måtte aflives og jeg er i øjeblikket for nærig til at finde en afløser.

  Sundforsjov - Nemlig!

  SvarSlet
 6. Hej Lise

  Jeg har lige et spørgsmål om generelle portionsstørrelser - fordi jeg har en ide om at jeg spiser rigtigt og sundt men for meget. Derfor tænker jeg på, om der kan være en vejledende vægtfordeling til aftensmad af fx fedtfattigt kød, grønt og brød (er det fx 100 gr. kød, 200 gr. grønt og 50 gr. brød) eller er det helt umuligt. Jeg tænker mere på, når man sådan spiser aftensmad med familien og ikke lige har lavet præcise opskrifter som dine - så ville det være godt med sådan en slags rettesnor for at holde sig nogenlunde nede i kalorier. Kh. Christina

  SvarSlet
 7. Hej Christina - Det er lidt svært at generalisere - men kan kan evt sige 100g magert protein (f.eks kylling, fisk, kalkun, bønner, hytteost) og 100g kulhydrat (pasta og ris) - Omkring 1 tsk olie/fedtstof/ost og så grøntsager kan man spise sig mæt i.

  Hvis du vælger brød skal du nøjes med ca 60-70g og hvis du spiser kogte kartofler kan du faktisk sætte det op til 160-170g. Der er stor forskel på hvor meget mæthed man får for kalorierne.

  SvarSlet