lørdag den 10. september 2011

Nu er det min (og jeres) tur til at være dommer!


FDB har lanceret en applikation til Android og iPhone med ideer til din aftensmad. Jeg har testet den og du får her min uforbeholdne mening. På positivsiden så synes jeg ideen er rigtig god - Vi kan alle bruge inspiration til vores aftensmad for ikke at ende med de samme 4-5 retter. Applikationen er gratis, nem at bruge og indeholder allerede 3.000 gennemarbejdede opskrifter. Det er en en god dimension at man kan vælge mellem hurtig mad, sund mad og mad til gæster - og det er fint, at man kan markere favoritter og finde dem igen.

Af negative indvendinger så synes jeg, det er ærgeligt, at billederne ikke er helt skarpe, når de bliver forstørrede. Opskrifter uden billeder dur ikke for mig, det er halvdelen af inspirationen - men det fungerer heller ikke, når de er lettere slørede. Ingredienslisten mangler en hel del fotos og beskrivelser af produkter/fødevarer. Jeg savner desuden et udgangspunkt i årstidens produkter, så man ikke går forgæves i butikken efter råvarer, som er sæsonbetonede. 

Desuden så synes jeg, at der en en ret stor spændvidde i den sunde kategori. Jeg er faktisk ikke helt sikker på, hvad kriterierne er - flere grøntsager måske? En opskrift indeholder f.eks 1 dl piskefløde og en anden 1/2 dl olivenolie, 3 æg og 1 dl ost - Flæsk med gule ærter figurerer side om side med grønkål med tomat. Det er lidt misvisende i min optik, hvor sund mad også bør tage hensyn til en god fordeling mellem fedt, protein og kulhydrat og til det samlede kalorieindtag.

Applikationen kan downloades her www.aftensmadsapp.dk - Hvad synes du en sådan applikation bør indeholde og hvad skal der til, for at du bliver inspireret til at spise sundere i hverdagen?

10 kommentarer:

 1. den prøver jeg da lige at downloade. Tak for tippet :o)
  - og så kan det være jeg vender tilbage til dit spørgsmål..

  mvh Mona
  dqpage.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Har lige downloaded app'en. Kunne være rart med inspiration ved hånden, hvis man pludselig en dag står og mangler inspiration i supermarkedet.

  SvarSlet
 3. Mona - ja giv endelig din mening til kende, jeg er sikker på de hører efter, når den skal videreudvikles

  C'est la Vie - Ideen er smart for vi har alle perioder hvor den står på minus-inspiration.

  SvarSlet
 4. Den app skal jeg helt sikkert have til min iPhone. Tak for tippet!

  SvarSlet
 5. Så fik jeg da lige downloaded app'en til min android. Synes helt klart at den har potentiale, men den bærer dog også præg af at være ny, hvis jeg skal være helt ærlig. Nogen kategorier er ikke særlig store og faldt da også et par opskrifter hvor ingredienserne, titel og opskriften slet ikke passede sammen! Desuden giver jeg dig ret i det med billeder - lidt træls at nogle billeder er så slørede at man ikke kan få et ordentlige "look" af retten. Det bruger jeg nemlig også rigtig meget. Men som sagt synes jeg da helt klart at den har potentiale, hvis man gør sig umage for at arbejde videre med den og forbedre den :)
  Kom lige til at tænke på at dette er min første kommentar på din fantastiske blog, som jeg efterhånden har læst i et stykke tid, så vil da også lige fortælle dig hvor meget jeg nyder at læse dine indlæg og se hvilke spændende opskrifter du finder på :) Keep up the god work! ;)

  SvarSlet
 6. I orden Christina ;O) - Giv gerne input når du har prøvet den af

  Weweremeanttosparkle - 1000 Tak for de pæne ord - Jeg synes du har helt ret, det kan blive en god applikation hvis der bliver arbejdet lidt videre med den!

  SvarSlet
 7. Det er bare så dejligt, du har hentet app'en og har brugt tid på at sætte dig ind i vores aftensmadsunivers. Din feedback og kommentarerne er super konstruktive - tusind tak! Det tager jeg med mig til fase 2 for aftensmadsapp'en.

  I forhold til den sunde kategori, så er den korte forklaring, at retten/maden indeholder masser af grøntsager, fuldkorn og et minimum af fedt.

  Den lidt længere forklaring er, at app'en (og viskalspise.dk) indeholder ca. 400 sunde opskrifter, som mine sundhedsfaglige kolleger har næringsberegnet og gennemgået i forhold til energifordeling (max. 30% af energien kommer fra fedt). Nogle gange vil en sund opskrift selvfølgelig være en vurderingssag for sund mad afhænger af at spise varieret og proportionerne.

  Har du/I brug for mere information om app'en eller har mere på hjerte, skriv/ring endelig til mig på ll@fdb.dk eller 27757522.

  Venlig hilsen
  Lotte Lund Larsen (digital projektleder i FDB og står bag app'en)

  SvarSlet
 8. Jeg hentede også app'en for et par dage siden, og synes helt sikkert der er nogle lækre opskrifter blande de sunde opskrifter - dog var jeg ligesom dig Lise inde og se at flere af dem indeholder ost, fløde mm og så bliver jeg lige lidt mistænksom og tilbøjelig til ikke at lave dem! Når i (FDB) nu alligevel beregner energiforbruget i opskrifterne kunne det været vildt fedt at få dem med i app'en så man lige hurtigt kan holde regnskab med indtagelsen.

  SvarSlet
 9. Lotte Lund Larsen - Godt at høre at der arbejdes videre med app'en - så håber jeg vores input vejer tungt.

  Nanna - Det var nemlig samme oplevelse jeg sad tilbage med

  SvarSlet
 10. God ide med at lægge energiforbrug og indtag sammen. Tak:-)

  SvarSlet