torsdag den 15. september 2011

Havregrød nu som fastfood


Det glæder mig rigtigt meget at se, at der dukker sundere alternativer op til traditionel fastfood. Seneste initiativ er ¨Grød2go¨ - et instant grødprodukt - som bakkes op af Kræftens Bekæmpelse. Der skal bare tilsættes vand og 2 minutter efter skulle du have et fint sundt morgen- eller mellemmåltid på farten.

Den færdige grød indeholder 187 kalorier, så der er også tale om et let måltid. Grøden indeholder kun havregryn, skummetmælkspulver og lidt sukker, så jeg ville personligt vælge at spise 8-10 mandler til (og en lille frugt hvis det var til morgenmad) - Samlet lander det alligevel under 300 kalorier men giver en lidt bedre energifordeling. Hvem ved, måske videreudvikler de produktet med diverse sunde toppings med lidt mere fedt og protein?

Fåes indtil videre i udvalgte 7-Eleven og Baresso barer i København og Århus. Læs evt mere her www.cancer.dk/Nyheder

14 kommentarer:

 1. Ej, hvor fedt :p
  Jeg kunne sikkert også finde på, at spise dem derhjemme, bare pga. den manglende tid om morgenen.

  SvarSlet
 2. Ærgerligt, at der overhovedet er sukker i :-) Ellers rigtig godt tiltag.

  SvarSlet
 3. Det er vel nok en god idé! Og temmelig oplagt - nu sidder jeg faktisk og undrer mig over, at der ikke er nogen, der har fundet på det noget før. Og du har ret i, at der mangler lidt nødder, men de er heldigvis lette selv at medbringe :-)

  SvarSlet
 4. Jeg er enig med Ditte Marie.. Go' idé men ærgerligt med sukkeret!

  SvarSlet
 5. Super smart! Spiste en del af den slags i USA - med lækre nøddetoppings :)

  SvarSlet
 6. Nej hvor godt ! nu mangler vi bare det bliver landsdækkende. Og jeg har også lige et lille forbehold for sukkeret .. men alligevel. Det er godt at sund mad også kan blive nem mad.
  mvh Mona
  dqpage.blogspot.com

  SvarSlet
 7. Hahahaha hvor nice.. :P Ved du hvornår de ville lande i butikkerne?

  SvarSlet
 8. De er opfundet før, men primært indenfor træningsindustrien, jeg har bøtter med noget havregrød også indeholdende proteinpulver og intet sukker! Den variant ender også lige under 300 kcal. og den foretrækker jeg over den med sukker :-)

  SvarSlet
 9. Se, det var smart.

  Det er bestemt dejligt at se, at fastfood ikke nødvendigvis skal være lig salt, fedt og sukker i overflod.

  SvarSlet
 10. Trisse - Ja det ville også være smart hjemme - så kunne man lige tjekke sin mail mens der blev lavet havregrød.

  Ditte Marie - der er 5g sukker i - så det er ret minimalt - Men man kunne måske forestille sig at de puttede sukker i en topping, så der var et reelt valg.

  Piskeriset - Ja det er ret oplagt - jeg ved at instant grød kan fåes i USA - men har aldrig selv smagt det.  Jeg har fået svar fra producenten, som fortæller at de i første omgang vil blive solgt i Baresso og 7-11 i Kbh og Århus - hvis det bliver en succes vil det kunne landsdækkende og kunne komme i detailhandlen også

  SvarSlet
 11. Frk B - Med en nøddetopping med kanel eller vanille - så begynder det rigtigt at ligne noget ;O)

  SvarSlet
 12. Lonnie Boe P - Ja det er vist ret udbredt i USA, men jeg har ikke set det i Norden - og slet ikke som take-away på barer/Cafeer

  Micheal - Der er nemlig rigtigt langt mellem mad der ikke er overfyldt med fedt, salt og sukker hvis man ikke lige spiser hjemme.

  SvarSlet
 13. Med en mikroovn i huset kan jeg da lave grød på samme tid og til en brøkdel af prisen...
  Og så kan jeg selv tilsætte hvad jeg har lyst til begefter.
  Som regel kanel og revet æble plus lidt mandler.
  I dag lavede jeg gammeldags grydeportion og vde to af os fik havregrød classic med 2 tsk smør og 1 spsk sukker. Engang imellem kan det nu også være luksusspise :)

  SvarSlet
 14. Helleq - I første omgang er det tænkt som sund fastfood og muligvis kommer det i detailhandlen, f.eks til dem dem der ikke er vilde med mikroovne og eller ikke gider vaske gryder af ;O)

  SvarSlet