onsdag den 7. september 2011

Ottolenghi's bønnesalat


Yotam Ottolenghi er kok/restaurantindehaver og skriver for den engelske avis The Guardian - Hans retter er som oftest vegetariske, inspireret af middelhavsområdet, fulde af smag og friske råvarer. Der er rigtig god inspiration at finde til smagskombinationer og brug af flere grøntsager. Min eneste anke går på, at han bruger vilde mængder olie i mange opskrifter, så det justereres i et vist omfang når retterne afprøves herhjemme. Denne salat er dog helt fornuftig og smager desuden rigtigt godt.

Opskrift til 3 portioner - Læg 125g hvide bønner i blød natten over, kog dem 60-90 minutter til de er bløde. Hæld vandet fra og bland bønnerne med 2 1/2 spsk olivenolie, 1/2 fed hvidløg, 2 små hakkede ansjosfileter, 1/2 tsk salt og friskværnet peber. Stilles til side så smagen kan få lov til at trænge ud i bønnerne. 
Skær 1 rødløg (ca 70g) i fine tynde skiver og hæld 1 spsk citronsaft og 2 tsk hvidvinseddike over. Skær 6 sorte oliven uden sten (hov - jeg brugte lidt flere) i skiver og hak 10g bredbladet persille. Bland det hele sammen med bønnerne og smag evt til med mere salt og peber.

Jeg springer ideen med æg over og spiser i stedet 220g bønnesalat med et grovpitabrød (60g) og en stor tomat til frokost - Samlet kalorieindhold på 402 kalorier og en fordeling på 25% fedt, 17% protein og 58% kulhydrat. 

Check evt originalopskriften her www.guardian.co.uk/lifeandstyle

4 kommentarer:

 1. Jeg er vild med bønnesalater, og den her er jo en fin variant over salatnicoise uden tun med mange bønner. Smagte den også godt?

  SvarSlet
 2. Det lyder virkelig lækkert. Mon man kan bruge bønner fra dåse i mangel af bedre, eller tror du det vil ødelægge det hele?

  SvarSlet
 3. Fedt! Jeg er selv vegetar, og spiser mange bønner. Dejligt med lidt tips til forandring - tak for det :)

  SvarSlet
 4. Sushistegen - ja der er faktisk næsten KUN bønner ;O) men den smagte altså godt!

  Linelu - det kan du sagtens - vi kan købe bønner i små kartoner hernede og dem har jeg brugt.

  Sara Kjær - så skal du bare lige styre udenom ansjoserne - kan måske erstattes med lidt udblødt finthakket soltørret tomat

  SvarSlet