lørdag den 4. juni 2011

Kage med hindbaer og mandler


Bananmuffin-dejen kan også bruges til at lave denne kage med hindbaer og mandler - Du skal bruge 400g modne mosede bananer, 2 aeg, 115g fromage frais/kvark, 60g sukker, 250g fuldkornsmel, 1 spsk citronsaft, 1 tsk natron, lidt vanillepulver og revet citronskal  - Bland de mosede bananer med aeg og kvark tilsaet sukker og pisk grundigt - tilsaet gradvist de øvrige ingredienser. Smør eller laeg bagepapir i en springform - Haeld dejen i formen, laeg hindbaerrene ovenpå og pres dem lidt ned (jeg brugte frosne baer og det fungerede fint) - Drys med 30g hakkede mandler. 

Bages i ovnen ved 180°c i ca 30-40 min - tjek at mandlerne ikke bliver braendte og laeg staniol over, hvis de ser lidt for solbraendte ud. Kagen her er lavet med en blanding af frosne brombaer og hindbaer, men alle i familien syntes, at hindbaerrene smagte bedst, så det anbefaler vi hermed. Spises med frisk frugt og graesk yoghurt 2%, hvis det skal vaere rigtigt godt.

Lille tip - jeg har altid bananer i fryseren - for hvis vi ikke når at spise dem, så skraeller jeg dem og skaerer dem i 2 cm tykke skiver, som puttes i en frysepose - så kan de nemt tages op og bruges til kager eller i smoothies.

2 kommentarer:

  1. God opskrift, og rigtig god ide det der med at putte bananer i fryseren, for jeg erså træt af at smide smattede bananer ud.
    Jeg elsker at læse din blog, for der er så mange fine guldkorn.
    Mvh Charlotte

    SvarSlet
  2. Tak for rosen Charlotte ! Det er smart med bananer i fryseren, men husk at skraelle dem foerst. Jeg proevede foerst med hele bananer, men de blev ulaekre og sorte i skralden af at vaere frossen ned - saa proevede jeg med dem hele uden skrald - men det var ikke saa praktisk i smoothies ;O)

    SvarSlet