fredag den 10. juni 2011

Kylling med grønsager i tern


I kølvandet på forrige indlaeg fortsaetter jeg lidt med ¨hvordan grønsagerne skaeres¨. Jeg synes det kan gøre en stor forskel, for retterne kan varieres, konsistens og smag aendres. Denne gang er de helt fint hakkede i små tern og giver samlet smag i en mundfuld. Det er bare at komme i gang med at eksperimentere med at hakke, snitte og skaere - og ja, så skal skaerebraedtet altså vaskes af bagefter!

Hvis du spiser 50g peberfrugt, 50g bladselleri, 35g løg, 80g tomat, hvidløg, 8g olivenolie, 110g fuldkornspasta og 90g kyllingebryst - krydrer med med hele spidskommen  (ikke at forveksle med almindelig kommen) og frisk basilikum - så lander det samlede kalorieindhold på 398 med en fordeling på 26% fedt, 29% protein og 45% kulhydrat.


4 kommentarer:

 1. Mmmmm det ser som altid lækkert ud! :)

  SvarSlet
 2. Først og fremmest: sikke spændende og inspirerende blog du har her!
  Jeg tænkte på hvorfra du regner kalorier og fedt, protein samt kulhydrat fordelingen ud?
  Jeg har selv prøvet myfoodcontrol.appspot.com, men synes det er lidt besværligt, da den mangler en del fødevarer, osv.
  Bruger du en lignende kostdagbog til at holde orden i kalorieindtaget?
  Og hvad er den optimale balance mellem fedt, protein og kulhydrat?

  Håber du vil tage dig tid til at svare :-)
  Igen tak for en skøn blog.

  Hilsen Catrine

  SvarSlet
 3. Takker Kehceub ;O)!

  Hej Cattrine - Velkommen til - jeg svarer meget gerne paa alle kommentarer, saa godt jeg kan. Jeg bruger madlog.dk og madital.dk, men mest den foerste, som dog koster lidt men efter min mening er det hele vaerd. De har begge de fleste danske foedevarer ellers er det nemt at oprette dem og lave beregninger paa dine egne opskrifter - Alt du har brug for er en koekkenvaegt og en computer med internetforbindelse.

  Fordelingen mellem fedt, protein og kulhydrat jeg bruger er: 25% - 20% - 55% og er de officielle anbefalinger fra Sundhedstyrelsen, hvis du gerne vil tabe dig. Naar du er paa din ideelvaegt lyder anbefalingerne 30%-15%-55% - men der kan vaere individuelle behov som goer at praecis din fordeling skal se anderledes ud - men det kan en snak med din laege afgoere.

  SvarSlet
 4. Hej igen!
  Tak for et så detaljeret svar :-) Det kan helt sikkert bruges til noget!
  Jeg vil fortsætte med at følge med, da alt du foretager dig her på bloggen ser så lækket ud og er super inspirerende!
  Credit til dig :-)
  Hilsen Catrine

  SvarSlet