fredag den 17. juni 2011

Morgenmad med kokosmakroner


Nogle af jer har luftet, at det kan være svært at blive rigtigt mæt, når man ændrer sine kostvaner. Så til jer, og særligt med hende her i tankerne, har jeg lavet dagens morgenmad, med ideen om at få maksimal mæthed for færrest kalorier. Klagen er kommet til rette sted ;O)

Tricket er protein, som jeg har været inde på flere gange - Men ikke alene, i kombination med fedt og kulhydrat. Spiser du mælkeprodukter til morgenmad så tjek, at de er af slagsen med et højt proteinindhold - det dur ikke med almindelig yoghurt og A38 - men kvark, skyr, fromage frais og græsk yoghurt 2% har alle højt proteinindhold. Portionen her er på 405g, så jeg satser ikke på, at I er sultne igen inden I sætter tallerkenen væk. Jeg har desuden brugt kokos-mandelmakroner som drys og det gør, at smagsoplevelsen lander et sted i nærheden af dessert til morgenmad - så bliver det ikke ret meget bedre. 

Portionen består af 150 g mager kvark (evt rørt med vanillekorn), 120g jordbær, 120g nektarin og 15g kokosmandelmakron (se opskrift her) Sammenlagt 275 kalorier og en fordeling mellem 23% fedt, 28% protein og 49% kulhydrat.

11 kommentarer:

 1. MuMs! Det ser godt ud. Elsker virkelig, at du har proteinerne i højsædet.
  Jeg har allerede en lang liste med de af dine opskrifter, som jeg skal have prøvet af ;-)
  - frk. sveske

  SvarSlet
 2. Tusind tak for det!! Den skal afprøves snarest.
  Ser vildt lækkert ud.
  knus

  SvarSlet
 3. Mums... men vanillekorn? Hvad er det - mener du vanillesukker mon?

  Lika

  SvarSlet
 4. Hej Sveske - Proteiner gør nemlig en kæmpe forskel - læg gerne en kommentar når du har prøvet af

  Kongmor - hehe jeg håber det hjælper


  Hej Lika - nej det er vanillekorn ;O) kan f.eks fåes fra Urtekram - jeg tror de bruger noget af vanillestagen også, men det smager meget bedre end vanillesukker

  SvarSlet
 5. Tak for svar, det må jeg da vist prøve så :)

  Lika

  SvarSlet
 6. ¨Stangen¨ skulle der selvfølgelig stå - det har kke noget med bønnestager at gøre ;O)

  SvarSlet
 7. Mums, det ser lækkert ud, Lise! Jeg tænkte på, hvor du finder kvark, skyr og græsk yoghurt henne i Schweiz? Jeg har kun set fromage frais i Frankrig i hvert fald :(

  SvarSlet
 8. Hej Manja - Her i Schweiz kan jeg kun finde kvark/fromage frais og græsk yoghurt - så det er mest med danske læsere i tankerne at jeg også skriver Skyr på. Men i Frankrig har I tilgengæld et stort udvalg af forskellige slags fromage frais og fromage blanc ( og fine ¨petits-suisses¨ som er franske og slet ikke schweiziske ;O)

  SvarSlet
 9. Tak for svar. Ja, fromage frais og fromage blanc er her masser af i hvert fald. Jeg må se, om jeg kan opstøve noget græsk yoghurt, for det er altså lige en tand lækrere, synes jeg. Gad vide, hvorfor det egentlig hedder petits suisses så? :)

  SvarSlet
 10. Hej igen - det er også noget relativt nyt, at vi kan købe graesk yoghurt her i Schweiz, så måske er det også på vej til Frankrig? Mærket vi har hedder Fage/Total - men jeg håber snart vi kan købe de lidt større spande, som de har i DK - Det smager nemlig godt og er lækker cremet i konsistensen også den med kun 2% fedt.

  Det var vist noget med en schweizer, der havde forvildet sig til Normandiet ;O)

  SvarSlet
 11. Ok, jeg må lige på udkig!
  Og tak for info, så lærte jeg også noget i dag, hehe :)

  SvarSlet