onsdag den 8. december 2010

Bladbeder som i Ligurien


Bladbeder i sig selv har ikke så meget smag, men disse her er lavet som man laver dem i Italien og smager super. Umiddelbart lyder det lidt underligt at putte ansjoser i, men lad jer ikke afskraekke, de giver smag men ikke gennemtraengende af fisk. Man tager 2-3 af de små marinerede ansjoser (købes oftest i olivenolie - på dåse eller små glas - dem der bruges på pizza). Ansjoserne smeltes ved svag varme i bunden af en stegegryde med en tsk olivenolie - tilsaet 1-2 fed pressede hvidløg -  Pas på det ikke braender på (der findes naesten ikke noget vaerre end branket hvidløg). Put dernaest de vaskede snittede bladbeder i og rør lidt i det - Lad bladbederne dampe ved mellem-varme ca 20-25 min (afhaengigt af hvor fint de er skåret) Pas saerligt på mod slutningen kan det vaere nødvendigt at tilsaette lidt vand. 

Her serveres 200g bladbeder, med 100g fuldkornspasta, 10g revet parmasan og chiliflager. Giver i alt kun 285 kalorier og en fordeling på 29% fedt, 18% protein og 52% kulhydrat. Fremgangsmåden kan også bruges til spinat, broccoli og blomkål. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar