En blog om lækker mad med fokus på et sundere og slankere liv - Omkring 1400 kalorier om dagen - fordelt på 3 måltider og 3 mellemmåltider. Ikke noget med at sulte sig selv, men derimod optimal fordeling mellem fedt, protein og kulhydrat - Vær god ved dig selv og din krop!
fredag den 10. december 2010
Pesto med graeskarkerner
I stedet for at bruge pinjekerner i pestoen, har jeg udskiftet dem med graeskarkerner og mandler - og som den kvikke laeser hurtigt vil opdage, er der heller ikke kun basilikum i, men hvad køleskabet gemte af krydderurter bredbladet persille, koriander og basilikum. Jeg saetter mandler og graeskarkerner i blød i lidt vand 5-10 minutter, så er de nemmere at blende. Fungerer fint som smørepaalaeg i sandwich eller på knaekbrød, til fisk, kylling eller i supper. Denne gang brugte jeg 40g graeskarkerner, 15 mandler, 1 tsk olivenolie, 20g krydderurter, 40 g kvark, salt, peber og citronsaft - om du vil, kan du også putte hvidløg i - 30g pesto indeholder på denne måde 94 kalorier.
Etiketter:
Aftensmad
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Uhm, det må jeg prøve. Kan godt lide at prøve pesto med forskellige nødder :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Velkommen til! Det er nemlig en fin maade at faa de gode olier og groent her i vintermaanederne.
SvarSletTak, det er en fin blog du har herinde :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Tusinde tak - det er dejligt med positiv respons!
SvarSlet/Lise
Super god ide med græskarkerner i pesto, det vil jeg betemt prøve. Elsker alle former for pesto.
SvarSletJa, en fin blog !
:-)
Boegeskov
Tak Lille koekken- Boegeskov!
SvarSletPesto kan jo varieres i det uendelige...eller naesten ;O)