fredag den 10. december 2010

Pesto med graeskarkerner


I stedet for at bruge pinjekerner i pestoen, har jeg udskiftet dem med graeskarkerner og mandler - og som den kvikke laeser hurtigt vil opdage, er der heller ikke kun basilikum i, men hvad køleskabet gemte af krydderurter bredbladet persille, koriander og basilikum. Jeg saetter mandler og graeskarkerner i blød i lidt vand 5-10 minutter, så er de nemmere at blende. Fungerer fint som smørepaalaeg i sandwich eller på knaekbrød, til fisk, kylling eller i supper. Denne gang brugte jeg 40g graeskarkerner, 15 mandler, 1 tsk olivenolie,  20g krydderurter, 40 g kvark, salt, peber og citronsaft - om du vil, kan du også putte hvidløg i - 30g pesto indeholder på denne måde 94 kalorier.

6 kommentarer:

  1. Uhm, det må jeg prøve. Kan godt lide at prøve pesto med forskellige nødder :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Velkommen til! Det er nemlig en fin maade at faa de gode olier og groent her i vintermaanederne.

    SvarSlet
  3. Tak, det er en fin blog du har herinde :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  4. Tusinde tak - det er dejligt med positiv respons!

    /Lise

    SvarSlet
  5. Super god ide med græskarkerner i pesto, det vil jeg betemt prøve. Elsker alle former for pesto.
    Ja, en fin blog !

    :-)

    Boegeskov

    SvarSlet
  6. Tak Lille koekken- Boegeskov!

    Pesto kan jo varieres i det uendelige...eller naesten ;O)

    SvarSlet