tirsdag den 15. marts 2011

Mueslibar med protein


Inden min ferie kiggede jeg lidt på diverse proteinbarer og mueslibarer, for det er jo smart at have noget med sig som et hurtigt mellemmåltid på farten. Jeg synes dog, de enten er vildt dyre eller indeholder for meget sukker eller underlige ingredienser. Så derfor fandt jeg frem til denne hjemmebiksede løsning, som har en fin fordeling mellem fedt, protein og kulhydrat, men koster en brøkdel af diverse protein/mueslibarer plus maetter cirka en evighed!

I en skål har jeg blandet 70g sojaflager (købes i helsekost), 16 g kakaopulver, 80g fintvalsede havregryn, 30g muesli uden sukker, 1 tsk kanel, 30g honning, 120g kvark/fromage frais og lidt vanillekorn. Portionen formes til 10 barer a 35g, som indeholder lige under 100 kalorier pr stk - En fordeling på 27% fedt, 25% protein og 47% kulhydrat. Mandlerne er mest pynt for mueslibaren er muligvis ikke saerligt fotogen ;O) - Kan fint opbevares i køleskab et par dage. 

Som smagvariation kan man også bruge lidt revet appelsin/citronskal, instant kaffe eller kokosmel taenker jeg. 

20 kommentarer:

 1. Hejsa.
  Lyder spændende... Den skal da vidst afprøves en dag :-)
  Go' dag hilsen sarahbrink.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Mmhmm, det lyder som nogle gode små snacks!

  SvarSlet
 3. Ja, det er kanon idé. Jeg tyer altid til min banan til mellemmåltid, når det går stærkt. Det bliver hurtigt lidt kedeligt :-)

  /Linda

  SvarSlet
 4. Mums, de ser godt nok lækre ud Lise.. Hvordan blander du dem: med en ske eller en pisker?

  Hvor snaskede er de at holde ved, når de ikke bliver bagt eller noget?
  - og hvor længe tror du de kan holde sig i køleskabet?

  mvh
  Spørgejørgen.. :)

  SvarSlet
 5. @Linda: Banan er ogsaa et rigtigt fint mellemmaaltid - med indpakning ¨and all¨- med de her fiduser faar man dog ogsaa protein og fedt som ikke er at kimse af!

  Hej Signe/SpoergeJoergen ;O) Jeg blander dem bare med en traeske - hvis ikke du har lyst til at faa fingrene snaskede, saa kan du rulle dem ud mellem to stykker bagepapir. Jeg synes dog ikke de er saerligt fugtige - saerligt ikke hvis de faar lov at komme lidt i koelskab - du kan evt rulle dem lidt i kakao, hoerfroe eller kokos, saa er du helt ude over det problem. Jeg tror kun de kan holde sig 2-4 dage i koleskabet, naar der er kvark i.

  Ogsaa god dag til jer madebybrink og Eva

  SvarSlet
 6. Jeg synes nu det ser meget fint ud, på trods af mandlerne ;)
  Jeg skal helt klart prøve din opskrift på disse müeslibarer, da mit seneste forsøg endte med en gang müesli-nødder-smulder :p jeg bruger det som granola nu ;)

  SvarSlet
 7. Hej Lise :)

  God idé til en lille snack - dem må jeg helt sikkert prøve at lave en dag..

  De bedste hilsner fra
  Anita
  livogmad.blogspot.com

  SvarSlet
 8. Det er en skøn blog du har dig her, meget inspirerende og nyttig!

  Jeg har lige lavet et indlæg om din blog, og anbefalet den varmt :)

  Line/linelundquist.blogspot.com

  SvarSlet
 9. @Nathalie - Kan godt se at det kan misforstaaes, men det var mueslibaren der ikke var saa fotogen, derfor havde den faaet smidt mandler efter sig. Jeg tror kvarken kunne vaere loesningen paa dit snulder, med mindre du er blevet meget glad for granolaen i mellemtiden ;O)

  @Anita - Ja du faar maaske lyst til dem, naar du er faerdig med at afproeve opskrifterne i din gevinst

  1000 Tak Linelu - Dejligt med omtale!

  SvarSlet
 10. Hej igen :)

  Kunsten er vel kun at spise de søde sager en gang i mellem :)

  Så det er bedre at spise en muslibar 6 dage om ugen, og noget fra bogen 1 gang om ugen, sådan 6:1, tror jeg :)

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

  SvarSlet
 11. Hej! Jeg har også kastet mig ud i müslibar projekt - måske kan man finde en rigtig lækker blanding, når man henter inspiration hos hinanden!
  http://missfirelake.blogspot.com/2011/03/muslibarer.html

  SvarSlet
 12. Mums - ser lækkert ud! :) Tak fordi du deler!

  http://mitsansecirkus.blogspot.com/

  SvarSlet
 13. Tak Lise. De ser gode ud og skal laves. Mangler bla. altid sunde snacks til Josie i skolen.

  Hvad er kvark? Jeg ved at det er saadan noget hvidt noget jeg ikke kan lide....(kan dog godt leve med det i blandingen) men hvad er det..hvad skal jeg lede efter i forrretningen?

  SvarSlet
 14. Hej Jayne
  Kvark er nemlig ¨saadan noget hvidt noget, som du ikke kan lide¨ - jeg tror dog ikke om du kan faa det ¨over there¨ ellers brug graesk yoghurt fra Fage med 0,2% Lige naar du har blandet det kan det smages - men i den faerdige mueslibar synes jeg ikke, jeg kan smage det. Saerligt ikke hvis de er vendt i kakao eller kokosmel.

  SvarSlet
 15. Hej

  Uh, de ser gode ud:)
  Muesli uden sukker; hvor køber du det og hvad er mærket?

  /Josephine

  SvarSlet
 16. Hej Josephine
  Muesli uden sukker kan du faa i de fleste supermarkeder - bare kig paa varedeklarationen hvis du er i tvivl. Urtekram har f.eks en del forskellige versioner.

  SvarSlet
 17. Det var da en god idé med sojaflager og skyr/fromage frais. Det må prøves. Spændende blog! kh Rebecca, rebeccapersson.com

  SvarSlet
 18. Tak skal du have Rebecca - det fungerer fint med sojaflager og skyr/fromage frais og det goer at proteinindholdet kommer lidt hoejere op.

  SvarSlet
 19. Hej. Det ser ud som noget jeg virkelig har lyst til at lave! :) Men jeg kan dælme ikke finde sojaflager nogen steder. Kan de købes på nettet, eller har du evt. et alternativ jeg kan bruge i stedet for? :)

  SvarSlet
 20. Hej Jonas - Du vil helt sikkert kunne finde sojaflager i de fleste helskost-butikker ellers kan de bestille dem hjem for dig - ellers prøv at google dem - der dukker flere internetshops op. Jeg kan ikke anbefale et alternativ der indeholder lige så meget protein.

  /Lise

  SvarSlet