onsdag den 30. marts 2011

Marineret tofu og veggesteg


Hvis jeg skal vaere helt aerlig, så er jeg ikke saerlig vild med tofu. Faktisk bliver jeg ofte lidt skuffet, når jeg saetter taenderne i det, for forventer egentlig en laekker salt og cremet feta-smag ;O)

Men det er egentlig en skam, for det er en fin nem proteinkilde og og ikke fuld af kalorier. Derfor prøver jeg ihaerdigt alligevel at finde løsninger på at snige den ind i min mad, men altså ikke med afkald på den gode smag. Denne gang har jeg marineret tofu'en i soyasauce, hvidløg og frisk ingefaer og derefter stegt den lidt på panden, så bliver den straks lidt mere interessant. Har I mon andre gode ideer til, hvordan man giver smag til tofu?

Frokost her bestående af 85g marineret tofu blandet med 100g tomat og hakket frisk koriander og purløg, 65g grovpita, 30g salat dertil 80g af veggestegen fra den anden dag. Lander sammenlagt 392 kalorier og en fordeling 28% fedt, 25% protein og 47% kulhydrat

9 kommentarer:

 1. Hej Lise :)

  Kig forbi Klidmoster, hun har leget med marinering af tofu sidste måned, hendes retter ser vildt lækre (og sunde) ud.

  Jeg vil også selv prøve at lege lidt med tofu, men de havde uheldigvis udsolgt, da jeg var nede hos min lokale helsekost i dag :(

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

  SvarSlet
 2. Haha, jeg har det lige som dig: jeg forventer også smagen af en cremet feta ost når jeg spiser tofu :-))) og havde heller ikke fundet på en god marinade til den. Jeg plejer så at bruge den i en stærk curry ret hvor saucen giver smagen, eller i stir-fry med masser af revet ingefær, limesaft og chili (og alt muligt grønt).

  Jeg har ellers fået at vide af en kinesisk bekendt, at hvis man steger tofu sammen med et æg (blander det hele på panden), og så blander det i stegt grøntager og nudler/ris, så skulle den også smage bedre.

  Skal klart afprøve din marinade da jeg gerne vil lave tofu på nye måder. Med smag! :)

  SvarSlet
 3. Jeg har tit kigget på tofu men har aldrig smagt det må jeg indrømme, da jeg simpelthen ikke ved hvad jeg skal gøre ved det! Men det her er da en mulighed.
  Synes virkelig det er nogle lækre og inspirerende opskrifter du har!

  SvarSlet
 4. Prøv at kik efter kinesiske opskrifter! Der er en, der hedder "Mapo Dofu" eller "Mapo Tofu". Den indeholder i originalversionen en del olie, og hakket svine- eller oksekød. Men jeg har med stor succes reduceret olien til næsten ingenting, ligesom den kan laves med magert kød - eller slet ikke noget.

  SvarSlet
 5. Anita_ Uh den ser spaendende ud den marinade klidmoster lavede - ser ud til at vaere fuld a smag - det er noget vi kan lide!

  Nathalie - det lyder som en god ide med baade curry retter og stir-fry - tricket med aeg kunne da ogsaa vaere en mulighed, men umiddelbart skal der lidt mere smag til tror jeg.

  Hanne - Hehe koeb det og lad os hoere hvad du synes ;O) Tak for ros!

  Lisbet - Den maa jeg kigge efter - jeg taenker ogsaa at denne fra Ottolenghi kunne vaere god, hvis man skaerer ned paa smoerret

  http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2008/oct/25/vegetarian-recipes-black-pepper-tofu

  SvarSlet
 6. Se fx denne blog med asiatiske opskrifter:
  http://sunflower-recipes.blogspot.com/2008/08/mapo-tofu.html
  www.sunflower-recipes.blogspot.com
  Der er et helt topu-afsnit

  SvarSlet
 7. Tak Lisbet - det vil jeg kigge paa - Faldt over dette link i en tidligere soegning - jeg er aabenbart ikke den eneste

  http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2001/jun/17/foodanddrink.recipes?INTCMP=SRCH

  SvarSlet
 8. Der er også stor forskel på tofu - også selvom det er den samme slags :). Jeg elsker tofu stegt i tamari med grønsager i wokken!

  SvarSlet
 9. Hej Julie - mener du at der er forskel paa maerkerne eller ? I saafald hvilke anbefaler du?

  SvarSlet