torsdag den 31. marts 2011

Jordbaer uden flødeJa uden fløde, men i stedet med ahornsirup og kvark - det er slet ikke dårligt. Jeg ved ikke rigtigt hvordan det er med jordbaersaesonen sydpå - de her var spanske og økologiske. Muligvis ikke vanvittigt baeredygtige, så jeg tror jeg venter lidt endnu til de lokale jordbaer kommer frem - men de smagte altså godt. Baer i det hele taget indeholder ret få kalorier, så fint at smaeske sig i, når behovet for noget sødt opstår. Laeg også lige maerke til, at der er smør på brødet - det kan man altså godt, også selv om man holder øje med kalorierne (ja altså ikke tandsmør... ;o)

Morgenmad bestående af eet stk ristet grovtoast på 35g med 1 tsk smør, 50g jordbaer, 100 g kvark og en tsk ahorn sirup - giver et samlet kalorieindhold på 234 kalorier og en fordeling på 22% fedt, 24% protein og 54% kulhydrat.

8 kommentarer:

 1. Jeg tæller også kalorier og er meget inspireret af din blog. Det er rigtig rart at du angiver kalorietal og fordeling. Samt at du formår at lave en masse lækkert med færre kalorier :)

  SvarSlet
 2. Uhmm :-D Ahornsirup til jordbær er så godt! Nogle gange synes jeg at det er synd med alt for meget til jordbærrene, det er som om smagen forsvinder lidt....

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 3. Hvad er forskellen på alm. og tandsmør??

  SvarSlet
 4. Sofie - det glaeder mig at hoere - jeg synes det er dejligt, naar man foerst lige finder ud af hvor meget man kan spise og at det ikke behoever at vaere kedeligt.

  Birthe - Du har helt ret - de har jo en fin smag i sig selv. Hernede faar man dem faktisk ofte med citron paa i stedet for sukker - det fremhaever smagen paa en anden maade.

  Anonym - det maa vist vaere maengden der goer forskellen ;O) taenk gammeldags foedselsdagsboller med smoer - og saa sammenlign med de lettere skrabede toastbroed ovenfor ;O)

  SvarSlet
 5. Hej Lise :)

  Hvor er det en dejlig snack. Den vil jeg altså lige skrive mig bag øret :)

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

  SvarSlet
 6. Glimrende alternativ - men kunne nu også bare bruge noget minimælk! Dette vil give god ernæring.
  Jeg vil påpege til jer som er på en kalorie slankekur, at det er vigtigt at nogle hjælper en til at fortælle hvordan de synes det går. Jeg må personligt indrømme, at det nemlig meget hurtigt kan tage overhånd. Det kan blive så ekstremt at man kan komme så langt ud, at du kommer til at frygte mad. Den lave energi som du så indtager (fordi du er på slankekur) vil i en stor del blive brugt på tænkning af mad og hvad du må og ikke må spise.
  Det er fedt at der er så mange forslag på hvilke retter der er gode til folk på slankekur, men jeg må understrege, at der skal også ligges fokus på den mentale tilstand af dem som vælger at gå på slankekur. For hvornår er nok? Det kan godt være at du sætter dig et mål til at starte med. Når dette så er opnået, hvor mange kan har du så ikke sagt "okay, jeg tager lige 2km til". Dette er er det fundamentale problem! Mennesket vil så gerne opnå mere, hvis det indser at det godt kan. Så fedme kan godt gå hen og blive til et paradoks. Dette er noget som skal tages i betragtning :)
  Nu kom jeg lige med en længere kommentar, men håber den kan bruges.
  Mvh.Alexander

  SvarSlet
 7. Hej Alexander
  Tak for dit input - Du har helt ret, at det er vigtigt at det ikke tager over - og at man ikke bliver alt for fokuseret paa vaegt og hvad man maa spise. Men at man finder en god balance og evt faar hjaelp, hvis det viser sig at det ikke handler saa meget om mad, men i virkligheden andre behov eller problemer. Jeg er personligt meget imod at man sulter sig og soeger derfor at afbalancere mine maaltider, saa kroppen faar den naering den har brug for.

  SvarSlet
 8. og hov Alexander - grunden til at der er kvark til jordbaer (og ikke minimaelk) er for at give kroppen mere protein, saa den ikke mister saa meget muskelmasse ved vaegttabet - desuden giver den oegede maengde protein mere maethed.

  SvarSlet