lørdag den 26. marts 2011

Mellemmad men mest om motion


Kostomlaegning er klart det vigtigste, når det gaelder vaegttab - men når det så er sagt, så kan motion vaere en god investering på sigt. Det ved alle vist, men hvad mange ikke ved, er at det ikke nødvendigvis også automatisk betyder øget vaegttab lige med det fluks. Tvaertimod kan det i starten betyde, at vaegten enten står stille eller du tager lidt på. Det skyldes øget blodmaengde, glykogendepoter og muskelmasse. En rigtig god forklaring findes lige her . Pointen er, ikke at vaere alt for fokuseret på badevaegten, når du går i gang med at motionere. Kig på din krop i spejlet, maerk efter hvordan tøjet sidder, find et målebånd frem og fokusér på fordelene på sigt. 

Små aendringer kan også give resultater. Jeg startede i midten af februar i fitnesscenter, men det jeg kan se den største forskel på, er mine mavemuskler og der bruger jeg ikke maskiner men en rullemadras på gulvet, så det kan du jo sagtens gøre hjemme. Jeg startede med 3 serier af 15-20 mavebøjninger og derefter 3 serier, hvor du løfter benene (og rumpen) i retning af dit hoved. Dette gøres 3-4 gange om ugen og jeg vil garantere, at du kan se forskel, når badesaesonen starter .

Nem og hurtig mellemmad efter motion/styrketraening kunne vaere som denne ovenfor - Eet stk knaekbrød med 2 skiver kalkunpålaeg, hytteost og purløg. Indeholder 95 kalorier og en fordeling på 20% fedt, 39% protein og 41% kulhydrat (lidt afhaengigt af hvilket knaekbrød du bruger)

7 kommentarer:

 1. Rigtig god forklaring med motionen! Kan nemlig huske det virkelig stressede mig i starten, at vægten stod stille efter påbegyndt motion :)

  SvarSlet
 2. Jeg dyrker netop heller ikke motion for at tabe mig men for at tone kroppen - og det er "fedt" at kunne mærke at musklerne reagerer ;)

  Tak for en god idé til en efter trænings snack, hvor jeg ofte kommer til at nuppe en ostemad på hjemmebagt spelt bolle, fordi jeg er SÅ sulten :)

  SvarSlet
 3. Janne - det er nemlig meget frustrende hvis man knokler derudaf og overholder sine kalorier og saa ligefrem tager paa af det

  Anne - Saa lidt da! Den sult kender jeg godt - og saa skal det gaa hurtigt.

  SvarSlet
 4. Hej Lise :)

  Jeg er også begyndt på nogle nye maveøvelser, hvor man 'sidder' på numsen, og læner sig tilbage, indtil man spænder i mavemusklerne, også sidder man ellers der så længe man kan - holder en pause og gør det igen.

  Det var noget, jeg så i Go'morgen Danmark, og jeg må indrømme, at det er de mest effektive øvelser, jeg nogensinde har lavet.

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

  SvarSlet
 5. Lækkert mellemmåltid til efter træning (især med de mange proteiner som musklerne har gavn af ;). Jeg træner også mave som du gør (især din nr. 2 øvelse virker super effektiv), og så laver jeg Pilates mave serien, som (for mig) har været det allerbedste mhp. at få en flad mave :p Synes at disse "gulv" øvelser er 100 gange bedre end styrketrænings maskinerne lige når det gælder maven :)

  SvarSlet
 6. Hej Lise,
  men hvordan finder man ud af hvor mange kalorier der er i hjemmelavet knækbrød???

  Og maveøvelser.. de bedste jeg kender "står" man på albuer/underarme - og tæer.
  Og resten af kroppen er helt lige og stiv som et brædt - DET er noget som rykker!!!

  SvarSlet
 7. Anita og Nathalie - Dejligt med jeres erfaringer - og mulighed for variation

  Kongmor - Jeg bruger madlog.dk's madberegner- taster ingredienserne ind - vejer det hele, naar det det er kommet ud af ovnen og taster det ind - og derefter hvor meget jeg har spist.

  SvarSlet