onsdag den 16. marts 2011

Ny kategori....Dessert!


Ja - du laeste rigtigt - der stod dessert! Bare fordi man spiser med fokus på kalorieindhold og hvad der er optimalt for kroppen, behøver det ikke betyde at man skal snydes. Faktisk slet ikke - du kan også sagtens spise chokolade og andet laekkert, men i mere moderate maengder. I dag lavede jeg denne cheese cake med baer, kvark og en bund af kiks. Jeg synes selv den smagte rigtigt godt på den lette måde og fik selskab af to i voksealderen, som heller ikke brokkede sig.

Til toppen har jeg brugt 200g frosne hindbaer og brombaer kogt op med 2 tsk rørsukker og vand så det daekker - tilsat et par breve husblas/gelatine (tjek pakken for fremgangsmåde). I en skål røres 400g kvark/fromage frais med 2 spsk florsukker, vanillekorn plus saften og skallen af en halv citron. Bunden er  lavet af 150g fuldkorns Digestive, som er smuldret til rasp. Start med at laegge kiksekrummerne nederst, smør kvarken ovenpå og slut af med baerrrene - Stilles på køl i mindst to timer derefter.

Et paent stykke kage på 100g lander på kun 144 kalorier og en fordeling mellem 24% fedt, 20% protein og 56% kulhydrat - det kunne ikke vaere bedre!

21 kommentarer:

 1. Den ser helt fantastisk lækker ud - men jeg kan ikke forstå, hvor de 24 procent fedt kommer fra? Er det Digestive, der tæller så meget i regnskabet?

  SvarSlet
 2. Hej Fie Det er nemlig Digestives der traekker op i det regnskab - lavede lige en beregning paa en ¨almindelig¨ cheese cake og der var 61% fedt i den tilfaeldige opskrift og over dobbelt saa mange kalorier pr 100g.

  SvarSlet
 3. Denmå jeg altså prøve!!! Jeg elsker jo cheesecake, men det ville jo ikke gøre noget at skære lidt i kalorieregnskabet :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 4. Jeps! Er helt enig at desserter hører med til en vel afbalanceret kostplan ;) så jeg glæder mig over den nye kategori!

  SvarSlet
 5. Den så herlig ut! Jeg er en norsk leser og lurer veldig på hva kvark er? Om vi har det samme i Norge, skal denne kaken jammen prøves ut :-)

  SvarSlet
 6. Hej Lise :)

  Dejligt at se, at der også er plads til lidt til den søde tand :)

  Den ser godt nok lækker ud din cheesecake - den må jeg helt sikkert prøve at lave en dag :)

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

  SvarSlet
 7. Samme her - er en sucker for oste-kagen, så det er et kanont alternativ.

  /Linda
  www.bruunbybruun.blogspot.com

  SvarSlet
 8. Det glaeder mig, at I er venligt stemte for den nye kategori ;O)

  Karianne _ Jeg har forhoert mig hos mine ¨helse venner¨ i det norske som siger at det ikke hedder kvark - men at mager KESAM er ret identisk, med hoejt proteinindhold og lavt fedtindhold.

  Mager kesam inneholder per 100g;
  Kalorier Kcal 74 Kcal
  Protein 12 gram
  Karbohydrater 4,3 gram
  Fett 1 gram
  Vitamin B2 0,2 mg
  Kalsium 90 mg

  SvarSlet
 9. Du har helt bestemt fået dig en ny læser Lise.

  Og som jeg allerede har skrevet inde på tnb så er dette billede lige øjet. Fortsæt med det.

  SvarSlet
 10. Det ser lækkert ud. Cheesecake er jo normalt med en kiksebund der er blandet op med noget smeltet smør. Kan bunden godt holde sig fast når den kun er lavet af kiks?

  SvarSlet
 11. 1000 Tak Camilla - dejligt at hoere!

  @ Lotte F - det bliver selvfoelgelig ikke helt saa fast som med smoer - men hvis man lader den staa i koeleskab evt natten ove,r saa haenger det fint sammen synes jeg.

  SvarSlet
 12. Tak for svar! Uha, ja den må jeg hellere prøve at lave en dag for der findes ikke noget bedre end cheesecake!

  SvarSlet
 13. Il du forresten lave bunden først og lade den stå i køleskab natten over, uden fyldet? Eller skal fyldet med i køleskabet natten over?

  SvarSlet
 14. Lotte - jeg lavede det hele paa een gang - men hvis kvarken ikke er saa tyk i konsistensen kan du evt putte lidt gelatine/husblas i den ogsaa og lade den stoerkne for du putter frugten paa.

  SvarSlet
 15. Ej da ¨stoerkne¨ er da vist ikke det rette ord - men mere fast i konsistensen

  SvarSlet
 16. Hvor er osten :O?? Kagen ser ellers fantastisk ud :D

  SvarSlet
 17. Haha Anonym - jamen kvark hedder jo fromage frais, saa det er en ost ;O)

  SvarSlet
 18. Den ser hammer lækker ud :)

  Det er lidt svært at vurdere, hvor stort et stykke er 100 gram?

  SvarSlet
 19. Tak skal du have - det smager ogsaa godt! Du maa have koekkenvaegten frem - det er jo meget individuelt hvor store stykker folk spiser - men jeg fik et fint stykke der laa omkring 70-80g

  SvarSlet
 20. hej Lise , den Cheese cake lyder lækker , jeg har prøvet at lave bund af 30 gr let mayo og 30 gr. evt. grahamsmel tilsat lidt Vanilla, det er kun til en person !! eller x man med 4 til en hel kage/tærte, kan du regne ud hvor meget fedt fordelingen vil være i den ??? knus fra moster sys

  SvarSlet
 21. Hej PR-Sys ;O) Var den god? Skulle den saa bages? Jeg har ikke proevet den version - jeg synes der er ret mange kalorier i selv om det hedder ¨let mayonnaise¨, saa jeg bruger det mest til at give lidt smag til dressinger, dips eller kartoffelsalat, hvor hovedingrediensen er 2% graesk yoghurt, fromage frais/kvark. Hurtig beregning giver 845 kalorier i en bund af 120g let mayo og 120g grahamsmel - til sammenligning er der 539 kalorier i 120g fuldkorns digestives.
  Knus fra Lise

  SvarSlet