torsdag den 7. april 2011

Fisk i ovn med krydderurter


Fisk er rigtigt godt, hvis du har fokus på kalorier og mere protein i din kost. Der er faktisk så få kalorier i, at du godt kan lave en sauce af 13% fløde, uden det vaelter noget som helst. Jeg lavede mad til 4 personer - først saucen af 1 rødløg skåret i både og stegt på panden i en lille smule olivenolie - derefter tilsat 3 revne gulerødder, 3 dl fløde 13%, lidt citronsaft, urtesalt, peber, en smule hvidvin og en håndfuld hakket basilikum/bredbladet persille - Laeg fisken i et ildfast fad - jeg brugte 600g MSC-certificeret torsk (men anden lys fisk kan bruges) - haeld saucen over. Daekkes taet med staniol og puttes i en varm ovn 180°C i ca 20-25 minutter. I mens fisken er i ovnen, har du tid til at koge risene.

Jeg spiste 150g af fiskeretten med 150g kogte ris - Giver samlet ca 350 kalorier og en fordeling på 22% fedt, 29% protein og 49% kulhydrat.

5 kommentarer:

 1. Det ser virkelig lækkert ud, det tror jeg at jeg snart vil lave :D Jeg mangler virkelig inspiration til at få spist noget fisk.

  SvarSlet
 2. Hej Lise :)

  Du mangler lidt en kolone i din afstemning, hvor det er muligt at vælge, at man gerne vil have mere af det hele.

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

  SvarSlet
 3. 2300 Hapiness - ja fisk kan vaere svaert at faa gjort spaendende - men med floede saa synes jeg det hjaelper en del ;O)

  Hey Anita - haha jamen du kan skam stemme paa flere end een!

  SvarSlet
 4. Hej Lise,
  det der fisk ser virkelig dejligt ud. Og eftersom min søn i går stod med store hundeøjne og sagde: mor, jeg vil altså snart have fisk igen, så er det vist oplagt at prøve den en af dagene. Tak for inspirationen!
  Louise

  SvarSlet
 5. Hej Louise
  Jamen hvis han lige frem beder om det, saa er det jo oplagt. Jeg er sikker paa I har noget laekkert fisk i Bruxelles - hoerte fra en fisker at al den bedste danske fisk ryger direkte til Bruxelles og Paris (og Spanien tror jeg det var?)

  SvarSlet