mandag den 25. april 2011

Laks med senneps-mayonnaise


Til denne frokost lavede jeg en dressing af 1 tsk let mayonnaise blandet med 2 spsk graesk yoghurt 0,2%, lidt citronsaft og 1 tsk grov sennep. Samme princip (i lidt større målestok) kan bruges, når du f.eks laver dressing til kartoffelsalat - Du får stadig god smag, men en del faerre kalorier ved at bruge den graeske yoghurt. Derudover får du mere protein, som er vigtigt hvis du vil tabe dig på en optimal måde. Jeg har sagt det før og siger det gerne igen ;O) det kan ikke gentages ofte nok, hvor vigtigt det er. Kroppen mister ikke muskelmasse i samme omfang og du får en maethed som varer laengere. Når kroppen får daekket sine behov og du føler dig maet, er der også mindre tilbøjlighed til at kaste sig over chips, slik og kager. Eller man kan nøjes med mindre maengder!

8 kommentarer:

 1. Åh, det er bare lige en frokost for mig :-) Jeg bruger også enten græsk eller skyr til at sænke fedtprocenten. Er det sådan en øko-bolle fra Finn's du har brugt?

  SvarSlet
 2. Saa kan vi bytte lige over for lidt ramsloeg pesto ;O) Bollerne er oeko-boller fra Aldi Suisse - men de er aabenbart ikke en del af sortiment i DK - jeg mener dog der var en anden laeser der havde fundet et fint alternativ, men det er maaske Finns's?.

  SvarSlet
 3. Lækker forårs frokostret. Tak for inspirationen :)

  Hilsen

  Erik
  København spisesteder
  www.københavnspisesteder.dk/

  SvarSlet
 4. Hej Lise :)

  Sikke en skøn frokost. Jeg sidder her med en mund, der løber helt i vand :)

  Jeg skal vist lige opdateres i din blog her efter, at jeg er kommet hjem fra påskeferie :)

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

  SvarSlet
 5. Hvor ser det bare lækkert ud!! Det skal helt sikkert afprøves til frokost en dag. Er det kapers du har drysset over?

  SvarSlet
 6. Tak Anne, Anita og Erik - Ja det er kapers jeg har puttet paa - jeg synes deres syrlige msag gaar rigtigt godt til laks.

  SvarSlet
 7. ¨smag¨ skulle der selvfoelgelig staa!!

  SvarSlet
 8. Ååååh den ret skal jeg helt klart afprøve ! Laks og dressing smager så godt !!

  Nesta,
  http://neonstars.blogspot.com
  _

  SvarSlet