fredag den 29. april 2011

Veggestegen igen igen....Veggestegen, som jeg tidligere har givet opskriften på, fik jeg den anden dag til frokost - Denne gang  med gulerodssalat, bredbladet persille, min standard dressing*) og light fetaost.

Du kan spise 100g gulerod, 30g light fetaost, 65g groft brød, 100g af veggestegen og 2 spsk af dressingen - Lander sammenlagt lige over 400 kalorier og en fordeling paa 25% fedt, 21% protein og 54% kulhydrat.

*) Dressing af 2 spsk graesk yoghurt 0,2%, 1/2 tsk dijon sennep (maengde efter smag), 1 spsk citronsaft, 1 tsk olivenolie, 2 spsk vand og urtesalt - kan tilsaettes hvidløg, karry eller krydderurter efter smag og behag. Denne portion er nok til at stor skål salat til flere personer eller kan opbevares i køleskab til flere enkelte portioner.

6 kommentarer:

 1. Jeg vil bare lige melde mig på banen og sige at din blog er meget inspirerende! Min mand og jeg er lige startet på en sundere livsstil - og din blog gør det meget nemmere ;) Jeg har i hvert fald allerede en masse gode idéer til, hvordan det skal blive lettere.
  Jeg prøvede at lave veggestegen i går - selv min mand syntes, at den var et hit :)
  Så mange tak til den gode inspiration - jeg glæder mig til at følge med fremover!

  SvarSlet
 2. Tak det er dejligt at hoere - jeg kiggede lige paa din blog og morgenmaden saa meget laekker ud - saa er det ikke saa svaert at leve sundere og lettere, naar det ogsaa smager godt. Poej poej med projektet - det er den perfekte aarstid for gode raavarer!

  SvarSlet
 3. Hold da op, hvor er det bare en lækker blog, du har her! Jeg leder altid efter inspiration til sundere opskrifter, og din blog gør det da unægteligt en del lettere. Samtidig er jeg vegetar, og det kan jeg se, at der er masser af plads til her. Jeg tilmelder mig straks som fast læser og glæder mig til at følge med - og ikke mindst til at prøve din veggesteg! Forresten så jeg, at du under en anden post spurgte efter folks yndlings Quorn-opskrifter. Jeg elsker Quorn i alle afskygninger, men her får du lige et link til en opskrift, som min kæreste og jeg er specielt vilde med i øjeblikket:
  http://slicesoffriedgold.blogspot.com/2011/05/creamy-quorn-curry.html. Dog ved jeg ikke, om den er fuld af kalorier :)

  SvarSlet
 4. Hej Kira - Du er mere end velkommen! Og ja jeg laver en del vegetarisk, men der er dog ogsaa noget fisk og fjerkrae du maa springe over. Din quorn curry ser god ud - ogsaa fornuftig kaloriemaessigt da quorn indeholder faa kalorier og du bruger light kokosmaelk. Den vil jeg helt sikkert proeve af! Veggestegen kan bestemt anbefales og den kan varies og krydres paa forskellig vis - Saagar med aebler og svedsker ;til jul!

  SvarSlet
 5. MUMS siger jeg bare.......den smagte fantastisk :) glæder mig til i morgen, hvor jeg skal have den igen :)

  Knus Pia

  SvarSlet
 6. Hej Pia - det er godt at høre. Det er klart også en af mine favoritter og kan tilpasses årstiden. Originalopskriften havde faktisk æbler og svedsker i som vegetarisk julesteg.

  SvarSlet