tirsdag den 12. april 2011

Sol, sommer og.....is!!


Så ligner det snart noget rigtigt forår og i takt med det starter is-saesonen - Den gode nyhed er, at du sagtens kan integrere is ind i dit daglige kalorieindtag og tabe dig - den dårlige nyhed er, at det skal gøres som et bevidst valg og at der, som konsekvens, muligvis ikke er plads til så meget andet i din mellemåltidsration - Jeg saetter personligt 300 kalorier af om dagen til mellemmåltider, buffer og sjov.

Når det er sagt, så er det ikke lige fedt (hø hø!) hvilken is du vaelger - der er nemlig rigtig stor forskel på kalorieindholdet i de forskellige. De fleste fabrikanter har efterhånden den slags informationer liggende på deres hjemmesider, så det er ret nemt selv at checke Se f.eks ParadIS - som tommelfingerregel svarer en kugle af deres sorbetvarianter til ca 100 kalorier og en kugle af deres maelkevarianter til ca 200 kalorier. Eller check Frisko is - Jeg synes det er interessant, at man kan få fire ¨Kjøwenhavnerstaenger¨ for samme kalorier som i een Magnum Double Caramel - og at der i een Filur-is kun er 40 kalorier (okay, så spaendende er de heller ikke ;O)

Lav selv regnestykkerne og traef dine valg. Alternativt kan du spise 120g jordbaer, 80g graesk yoghurt 0,2% og 10 mandler - som billedet ovenfor - det lander sammenlagt 165 kalorier og du er fint daekket ind med fedt, protein og kulhydrat plus har kalorier tilbage.

3 kommentarer:

 1. Det sunde alternativ ser da meget bedre ud!

  Selvom filur-is måske ikke er så spændende, så er sodavandsis da rimelig genialt til en slankekur + sommeren snart kommer!

  SvarSlet
 2. Ellers kan jeg anbefale en lækker hjemmelavet is, der i al sin enkelthed består af frosne bær (fx hindbær), mager græsk yoghurt og lidt sødemiddel, det hele blendes, og vupti - dejlig hjemmelavet sund is, hvor man ved hvad der er i :-)

  SvarSlet
 3. Trisse - det glaeder mig at du synes - men jeg ville selv vaere slemt fristet af en nocciola is - og ja, sodavandsis indeholder virkeligt faa kalorier

  Kristine - Det er en rigtig god ide - lIdt frossen banan med giver en fin konsistens og soeder saa du ikke behover soedemiddel.

  www.detskalsmageafnoget.blogspot.comt

  SvarSlet