søndag den 10. april 2011

Auberginer med parmesan og rucola


Jeg kunne desvaerre ikke komme med på vores lokale frokostrestaurant i dag, men den kaere mand havde ¨take-away¨ med hjem til mig. Grillede auberginer lagt lagvis med god tomatsauce, rucola, frisk basilikum og drysset med lidt parmesan og olivenolie. Op til flere gange har jeg prøvet at lokke opskriften ud af ejeren af restauranten - og hver gang griner han bare højlydt og siger, at det SLET ikke kan lade sig gøre for auberginerne laves i pizzaovnen og sådan een har jeg jo ikke hjemme - Men jeg er nu ret sikker på, at det må kunne lade sig gøre. Auberginerne skal bare skaeres tyndt nok, pensles lidt med olie, på bagepapir i en meget varm ovn - og hvis det ikke funker, så måske en tur på grill-panden først.  Det må komme an på en prøve - det er i hvertfald lykkes at lave denne anden ret inspireret af samme restaurant.

5 kommentarer:

 1. Uhmmm, der ser godt ud og en af de bedste måder at spise auberginer på :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hvis du bager auberginerne i ovnen bliver de sprøde. Jeg laver ofte nogle skiver aubergine penslet med olie og lidt chili eller anden krydderi i ovnen, men de bliver sprøde og chips-agtige. Så jeg vil tro at du skal skære nogle tykke skiver. Ellers skulle du måske lægge dem på panden (eller grillen?) i stedet for, så bliver de nemlig bløde (og perfekte til fx en god salat) :) Men held og lykke med retten :)

  SvarSlet
 3. Birthe - ja elsker ogsaa auberginer paa denne maade!

  Malou - Tak for input - jeg vil eksperimentere videre!

  SvarSlet
 4. Jeg skærer auberginerne ud i 1cm tykke skive, lægger dem på et skråt-stillet skærebræt og salter dem godt. Efter 10-30 min vasker jeg dem, tørrer dem og steger dem i minimalt fedtstof (læs: olivenolie) og stænker hele tiden vand så de ikke brænder på. På denne måde bliver de hverken sprøde eller "gummiede" som viskelæder. Bon Appetit!

  SvarSlet
 5. Hej anonym - tak for tips ! Jeg har ikke faaet afproevet endnu, men skal sammenligne metoder og vende tilbage ;O)

  SvarSlet