onsdag den 13. april 2011

Morgenmad med dadler og mandler


Denne morgenmad er en klassiker herhjemme efterhånden  - Når det går lidt hurtigt så skaerer jeg ikke engang dadlerne, men de ryger hele i. Morgenmad af 150g mager kvark, 40g dadler, 10g malede mandler, 5g graeskarkerner og godt med kanel - Lander sammenlagt på 299 kalorier og en fordeling på 23% fedt, 27% protein og 50% kulhydrat.

Tip Hvis du synes at kvark/fromage frais er lidt for tyk i konsistensen, så kan det sagtens røres op med lidt maelk eller vand.

5 kommentarer:

 1. Ahh dadler, jeg elsker dadler! Jeg spiser dem som slik og hakker dem ned i havregrød, mums. Din morgenmad ser super lækker ud, den må jeg prøve!

  SvarSlet
 2. Hej LIse :)

  Sikke en god idé med dadler til morgenmad. Jeg har først lige fundet ud af denne jul, at jeg godt kan lide dadler. Kan man godt købe dem nu, hvor det ikke er jul?

  Hvordan hakker du mandlerne, hvis det skal gå hurtigt? Eller har du nogen, der er hakket i forvejen?

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

  SvarSlet
 3. Nathalie - ja det er naesten som slik ;O)

  Anita - Her hos os kan man koebe dem hele aaret rundt - de faaes ved den toerrede frugt eller ved bagvaerk. Min iranske nabo putter de halvfriske i fryseren det kan de sagtens taale - saa holder de sig laengere. De kan ogsaa bruges til at soede bagvaerk og i smoothies.

  Mht mandler - saa har jeg oftest faerdigtkoebte malede og hakkede i skabet - hvis ikke spiser jeg dem bare hele hvis det skal gaa hurtigt ;O)

  SvarSlet
 4. Mette Ribergaard Mai16. april 2011 kl. 16.22

  Hej Lise,

  Din morgenmad ser rigtig god ud, mums - men 40 gram dadler er i overkanten for min dieat, da de er fyldt med sukker :-( Hvad med 1 tsk ahorn sirup i stedet?

  Jeg holder mig generelt fra torret frugt pga et hoejt sukkerindhold og vaelger det friske i stedet og kunne se din morgenmad med revet aeble, som et godt alternativ for os vaegttunge mennesker :-)

  Kh Mette

  Mette

  SvarSlet
 5. Hey Mette
  Jeg proever at variere det lidt, men altid indenfor max 300 kalorier til morgenmad - Saa alle de forslag du finder her paa bloggen indeholder under de 300 kalorier til morgenmad - ogsaa denne med toerrede dadler. Men du kan sagtens bruge ahornsirup til at soede med - der er ca 23 kalorier i en tskfuld og I har jo det allerbedste udvalg i Canada ;O)

  SvarSlet