fredag den 8. april 2011

Quorn - masser af protein


Jeg slår lige et slag for quorn - og nej jeg bliver ikke betalt for det ;O)  Hvis ikke man spiser vegetarisk, så er I måske ikke stødt på produktet. Quorn er et svampeprodukt og indeholder derfor meget lidt fedt, men har tilgengaeld et højt proteinindhold. Mine favoritter er den version der minder lidt om hakket oksekød og en version der minder om små kyllingestykker. Smagsmaessigt er det jo selvfølgelig ikke helt det samme og kraever at man leger lidt mere med krydderier og krydderurter. Men som proteinkilde med et lavt fedtindhold og som variation i kosten synes jeg det fungerer rigtigt godt - og så er det jo et plus, at ingen dyr har ladet livet. Du kan bruge det til bolognese, stir-fry, chili con ¨carne eller karry-retter - Alt, du ellers ville have brugt hakket kød eller kyllingebryst til. Fåes på frost i mange supermarkeder.

Måske har I allerede prøvet det - så del gerne yndlingsopskrift i kommentarfeltet. Og hov, laeg også gerne maerke til lille spørgefidus i højre margin.

14 kommentarer:

 1. Ej, det ser da godt nok lidt lækkert ud!
  Det tror jeg altså jeg må prøve. Går ud fra det også er billigere end kød? Ved du i hvilke supermarkeder man kan få det i DK?
  Hvad smager det af? Smager det ligesom når man steger champignon f.eks., eller hvad? haha :b

  SvarSlet
 2. Ser godt ud! Jeg er også stor fan af Quorn :D
  Ligesom dig bruger jeg det som erstatning i meget klassiske retter (især gryderetter). Jeg køber det i Irma når de har tilbud på det, for ellers er det ret dyrt synes jeg. Måske fås det andre steder i DK?

  SvarSlet
 3. Hej Trisse - Det faaes i Kvickly, Super Brugsen, Dagli Brugsen og Irma. Men billigt synes jeg ikke det er, men det kommer paa tilbud ind i mellem og det er jo en frostvare saa man kan koebe lidt stort og saa have det i fryseren. Det smager slet ikke af champignon, men lidt af koed/kylling - bare ikke saa kraftigt i smagen.

  SvarSlet
 4. Hov Nathalie - saa krydsede vores kommentarer lige hinanden - Vi er vist meget enige! ;O)

  SvarSlet
 5. Haha, ja :)))
  Vil lige holde øje med Kvickly & Brugsens tilbud også - vidste ikke at de også fører Quorn produkter, super!

  SvarSlet
 6. Jeg er tidligere vegetar, men er af forskellige grunde begyndt at spise kød igen. Jeg er dog ikke glad for fars-mad, og derfor spiser jeg quorn filet, når der er hjemmelavet burger på menuen. I øvrigt bruger jeg af og til quorn fars til fx fyldte pandekager o.a. - helt uden at mine børn opdager det!!

  SvarSlet
 7. uh jeg ville gerne prøve det.. men da jeg kiggede indeholdte det gluten... gør det stadig det? Det er ved at være 2 år siden jeg så det i kvickly tror jeg

  SvarSlet
 8. Mma - det ser ikke ud som de smaa stykker indeholder gluten, men du maa hellere selv dobbeltchecke det. Det afhaenger ogsaa af hvor intolerant du er - hvis andre produkter paa fabrikken indeholder det, er det muligvis nok til at du ikke kan taale det.

  SvarSlet
 9. mma: prøv at tjekke dette link: på en hjemmeside jeg fandt stod der, at produktet indeholder: SVAMPEPROTEIN (87 %)HÆRDET ÆGGEHVIDE FRA FRITGÅENDE HØNS SMAGSSTOFFER. INDEHOLDER ÆG IKKE EGNET TIL MÆLKE- OG GLUTENALLERGIKERE, DA PRODUKTET FREMSTILLES PÅ EN FABRIK, HVOR DER HÅNDTERES BÅDE MÆLK OG GLUTEN.. :) Bare lige til info,..

  - Sofie :)

  SvarSlet
 10. mma - Saa er det nok bedst at glutenallergikere holder sig helt fra det.

  SvarSlet
 11. Quorn er fantastisk! Jeg har elsket det siden jeg opdagede det, da jeg boede i London for 10 år siden.

  BTW så har du en fantastisk blog - giver rigtig god inspiration til maden hos mig. ;D

  SvarSlet
 12. Tusind tak for de mange svar og det gode link. Jeg holder mig fra Quorn. Det var ellers sådan en god ide. :)
  Lækker lækker blog. Jeg er stærkt inspireret af dine opskrifter.

  SvarSlet
 13. Tusinde tak .mma og Louisebrorson! Det glaeder mig rigtigt meget at mine ideer kan bruges!

  SvarSlet
 14. Har ikke hørt om Quorn før, men lader da til at det er noget jeg skal til at sælge til alle mine protein købere. Det er jo altid bedst at få sit protein behov dækket gennem almindelig kost.
  Ser tilmed også ganske lækre ud, smager de også ok?

  SvarSlet