tirsdag den 26. april 2011

Lidt lettere banankage


Vi tager lige en blød landing ovenpå påsken med en let banankage - der ovenikøbet er meget nem at lave. Jeg brugte: 

150g sukker, 3 aeg, 200g hvedemel, 3 mosede modne bananer, 1 tsk bagepulver, 2 spsk citronsaft, 20g mandler - Variér evt med lidt kanel eller kardemomme.

Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel og bagepulver. Rør bananmos og citronsaft saft sammen. Vend det i æggene skiftevis med melblandingen. Kom dejen i smurt springform og drys med hakkede mandler. Bag kagen midt i ovnen ved 180°c i ca 30-40 minutter - put evt staniol over, hvis overfladen bliver lidt for mørk. 100g af denne kage indeholder 261 kalorier.

5 kommentarer:

  1. Mmmm....DEN skal jeg prøve! Jeg er vild med banankage og når den er så er lidt mindre "farlig", så er det bonus!

    SvarSlet
  2. Den lyder lækker!! Har du prøvet at udskifte lidt af melet med en grovere meltype?

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  3. Hej Lise :)

    Uhm den der kage ser godt nok lækker ud :)

    Også kan den spises uden dårlig samvittighed...

    De bedste hilsner fra
    Anita
    PS. Giveaway på min blog - Klik her

    SvarSlet
  4. Malsen - Den er nemlig lige en andelse mindre farlig ;O)

    Birthe - Den kan sagtens laves med halvt hvedemel og halt¨moerkere¨ mel - det fungerer ogsaa fint!

    Miss A - Helt uden daarlig samvittighed - den kan man ikke bruge til saa meget. - velkommen tilbage fra ferie ;O) Sikken en fin giweaway paa din blog!

    SvarSlet
  5. Perfekt!
    Jeg har lige 4 overmodne bananer jeg tænkte jeg ville bruge til noget ala det her! :-)

    SvarSlet