fredag den 20. maj 2011

Asparges med aeg og skalotteløg


Dette er efter min mening een af de bedste måder at spise asparges på. De er dampede i letsaltet vand, serveret med hårdkogt aeg og en dressing med hakkede skalotteløg - Her drysset med sumak, som har en let syrlig smag, men det kan sagtens udelades. 

Spis til frokost 300g asparges med et aeg, 1 tsk olivenolie, dijonsennep, citronsaft/hvidvinseddike, skalotteløg og 80 g grovpita - og det lander sammenlagt på lige knap 400 kalorier og en fordeling på 27% fedt, 20% protein og 53% kulhydrat.

De smager nu også godt med citronsaft, olivenolie, friskkvaernet peber og parmesan i flager, nu jeg taenker over det! Brug stort set samme ingredienser men udskift aegget med 25g parmesan og det lander på naesten samme kalorieindhold og fordeling.

3 kommentarer:

  1. Lækkert! Æg og asparges passer bare perfekt sammen - og der er ikke meget der slår friske, grønne asparges :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej Lise :)

    Jeg kan faktisk bedst lide asparges, når de er friske og rå :)

    De bedste hilsner fra
    Anita
    Liv og Mad

    SvarSlet
  3. Uhm - jeg tror jeg hopper på den sidste anbefaling. Er umiddelbart mere til parmesan end asparges ;)

    ...asparges med serrano skinke viklet om er nu heller ikke at kimse ad... Smagsmæssigt i hvert fald, kaloriemæssigt er det måske nok lidt en bombe? ;)

    SvarSlet