tirsdag den 31. maj 2011

Mafiafri pasta med laks og krydderurter


En gang om måneden tager vi til Italien og køber stort ind - det lyder flot, men vi bor kun 10 km fra graensen i den italienske del af Schweiz. Udvalget af f.eks oste, grønsager og pasta er lidt større og vi bilder os selv ind, at vi sparer lidt. Det var på een af disse indkøbsture at vi stødte på Libera Terra-produkterneProdukterne, som bla består af pasta, olivenolie, konserves, marmelader og vin, er blevet til på landbrugsjord tidligere kontrolleret af mafiaen. Siden 1981 har den italienske stat haft mulighed for at konfiskere denne jord og genskabe landbrugene som sociale projekter primaert økologiske. Libera Terra-produkter kan nu fåes i de fleste italienske supermarkeder, men jeg tror ikke de er kommet til Danmark endnu. Det er dog et projekt, som er vaerd at holde øje med for det kan kun vaere et spørgsmål om tid, før de kan købes udenfor Italien.

Jeg lavede en hurtig ret af 125g kogt (mafiafri) pasta med 80g fløde 13% - Varmet igennem med 80g røget vild laks og en lille håndfuld krydderurter - Jaevn evt saucen med lidt maizena og maelk - Energifordelingen for måltidet er 29% fedt, 28% protein og 43% fedt - Spist med en tomatsalat på 80g lander det samlet på 397 kalorier.

7 kommentarer:

 1. Mums - og jeg vil da håbe at de også kommer til DK, indenfor overskuelig fremtid.

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Ja Birthe jeg haaber der er nogle indkoebere der laeser med ;O) Det er et rigtigt godt projekt at stoette ogsaa fordi det ogsaa garanterer medarbejderene en ordentlig loen - i modsaetning til de steder hvor nogle ¨skummer floeden¨

  SvarSlet
 3. Kære alle sammen
  De er netop kommet til Danmark. Samtlige produkter kan fra næste uge købes i den nye Deli på toppen af Illum i København.
  Vh. Indkøber og forhandler af Libera Terra i Danmark.

  SvarSlet
 4. Hej :) Tak for en meget inspirerende madblog. Jeg vil lige høre hvilke krydderurter du bruger i den her ret?

  MVH Maria.

  SvarSlet
 5. Tak Maria ;O)
  Her har jeg brugt frisk basilikum og bredbladet persille - men du kan alternativt bruge purløg, estragon eller toppen af forårsløg.

  SvarSlet
 6. vil du skrive en lidt mere udførlig opskrift? ;) du ved, i forhold til fløde/laks kombinationen, osv ;)

  SvarSlet
 7. Hej Lærke - du varmer fløden op og tilsætter laksen og krydderurter - hvis du vil have sovsen lidt tykkere kan du jævne med lidt maizena med mælk. husk jeg blogger nu på .dk adressen

  SvarSlet