fredag den 6. maj 2011

Mad på farten


Når man selv laver maden, er det en hel del nemmere at tage hensyn til at spise sundere og lettere - men hvad gør man, når man ikke har mulighed for at have sin egen mad med og leder efter en hurtig løsning på rejse eller bytur? Rigtigt meget fastfood er fuld af fedt og kulhydrater, men indeholder alt for lidt protein til at give et velbalanceret måltid.

Det kan dog lade sig gøre - jeg spiste f.eks for nyligt på McDonald's og fik en grillet Caesar salat med croutoner og dressing dertil vand at drikke - samlet giver det 312 kalorier, så du kan tilføje frugtpose og deres gulerødder og stadig lande under 400 kalorier med en energifordeling på 25% fedt, 34% protein og 41% kulhydrat.  

Når det så er sagt, vil jeg hellere have en salat som på billedet ovenfor med meget mere smag - men hvis det ikke kan vaere anderledes, er det et ok alternativ. Hvad gør du når du ikke har mulighed for at have egen mad med - har du nogle ideer til fastfood som er kalorielet og rimeligt sundt?

5 kommentarer:

 1. Jeg vælger først og fremmest sandwiches med mørkt brød. Annettes i Aarhus har nogle gode sammensætninger, der er desuden masser af salat og revet gulerod i alle deres sandwiches. Jeg mener at en halv til frokost er passende og en hel kan udgøre aftensmaden.

  Ofte prøver jeg fiskeretter, når jeg er ude at spise. Det er nemlig et område, hvor jeg sagtens kan bruge lidt inspiration, da småfolkene derhjemme ikke er udprægede fiske-elskere(undtaget naturligvis laks, tun og makrel, de to sidstnævnte på dåse ;))

  God weekend - på farten ;)
  Kram, Anne

  SvarSlet
 2. Mmmmmh, salaten på billedet ser lækker ud!

  Jeg har også spist salater fra McD eller Burger King når der ikke var andet. Herhjemme kan jeg godt lide en hummus pitabrød med grøntsager fra en grillbar, eller salater fra steder som Bagel & Co., King Chicken eller Irma City. Og så ville jeg ønske, at vi fik nogle "salad & soup bars" som der findes så mange af i London og New York bl.a. :-)

  SvarSlet
 3. Anne-->
  Vær opmærksom på, at nogle steder er det mørke brød kun mørkt fordi det er tilsat soya. Jeg tror dog ikke, at det er tilfældet hos Anettes. :)

  // Maria

  SvarSlet
 4. det passer sgu ikke at man tilsætter soya til brød. Det er da for klamt. Puha

  SvarSlet
 5. Jo det passer. Og lige nøjagtig Annettes Sandwich er blevet afsløret i at tilsætte brødet soya for a give det er "groft" udseende.

  Desværre ja!!

  //Sofie

  SvarSlet