onsdag den 4. maj 2011

Quinoa morgen, middag og aften


Jeg har tidligere spammet jer med måltider med quinoa, men med god grund. Det er altså et helt unikt alternativ til ris og pasta - faktisk er det slet ikke korn, men i familie med spinat og indeholder mere protein end andre typer kulhydrater. Smagen er lidt som brune ris, men kogetiden er meget kortere. Så hvis du lige som jeg, ofte går i gang med at lave mad ¨lidt for sent¨ - så er det her en god sund redning. Quinoa kan bruges til morgenmad, som grød, til salater, i bagvaerk og grønsagstaerter - kig evt her www.wholeliving.com for mange laekre ideer og opskrifter med quinoa.

Jeg brugte en rest fra aftenen før til morgenmad og fik 60g kogt quinoa, 100g mager kvark, 50g appelsin, 10g malede mandler, 2g pinjekerner og 10g rosiner - drysset med kanel (og ja teen er lidt tynd ;O) Sammenlagt giver alt dette kun 267 kalorier og en fordeling på 24% fedt, 25% protein og 51% kulhydrat.

8 kommentarer:

 1. Spændende med alternativt til ris og pasta. Skal da helt klart prøves. Tak for tippet :)


  Hilsen

  Kent
  italiensk restaurant København
  http://italienskrestaurantkøbenhavn.dk/

  SvarSlet
 2. Hejsa Lise :)

  Jeg har ikke prøvet quinoa før - men jeg får en pose med i min kasse fra Aatrstiderne, der kommer i morgen.

  Så jeg glæder mig rigtig meget til at prøve det :)

  De bedste hilsner fra
  Anita
  PS. Der er giveaway på min blog - Klik her

  SvarSlet
 3. Ser godt ud, som altid (:
  Hvor forhandles quinoa, og til hvilken pris?

  - Anne

  SvarSlet
 4. Kent - Tak - det nok primaert bedst til retter du ellers ville hvae brugt ris til

  Anita - Det er jo fin timing, saa ved du hvad du kan gaa i gang med.

  A+K - Jeg mener de foerende supermarkeder har quinoa - ellers har helsekostbutikker det helt sikkert - jeg har saagar vaeret heldig at finde et rest lager i Aldi engang ;O) - Prisen ligger omkring 25kr for 350g

  SvarSlet
 5. ...og må jeg lige indskyde, superlækkert billede :) Ved ikke om farve-kombi af te-mærke samt appelsiner var hensigtet ;)

  SvarSlet
 6. Tak Anne - ja og nej - det er jo den mad jeg spiser, saa der er graenser for hvor meget jeg ¨styler¨den - men naar jeg evt beskaerer billedet tager jeg lidt mere hensyn til balancen i billedet. Men jeg er jo hverken fotograf eller food-stylist, saa det bliver ¨som det bliver¨.

  SvarSlet
 7. Kiwi sælger Quinoa til 20 kr. For 350 gram. Må jeg anbefale at lave en grød med 1 dl. Quinoa og 3 dl. mælk. Det er et lækkert alternativ til risengrød og kan spises morgen og aften.. jeg spiser det bare med lidt kanel på.

  SvarSlet
 8. Tak for tippet Christina!

  SvarSlet