tirsdag den 24. maj 2011

Kalkun med ingefaer og pasta


Der blev ryddet lidt op i køkkenskabet og jeg fandt to poser pasta med en smule i hver - det blev der denne ret ud af. Kalkun i strimler lagt i lidt soyasauce, revet ingefaer og hvidløg. Fint snittede gulerødder og squash stegt i en smule olivenolie og derefter tilsat lidt mere soyasauce*) - Tag grønsagerne af og steg kalkunen på panden - Vend derefter kalkun, den kogte pasta og grønsager sammen på panden. Spises med masser hakkede friske krydderurter - jeg brugte hakket bredbladet persille, basilikum og purløg - Bare prøv dig frem. Evt et drys chili over ved servering. Et lille drys ristede sesamfrø ville heller ikke vaere dårligt - det skal jeg huske til naeste gang.

Du kan spise 120g kogt pasta, 100g kalkunbryst, 100g gulerod, 100g squash, 2 tsk olivenolie for lige omkring 400 kalorier - med en fordeling på 26% fedt, 29% protein og 45% kulhydrat

*) Bonus Info - Man kan nogle steder nu få soyasauce med reduceret saltindhold

9 kommentarer:

 1. Mums, det ser godt ud, som altid :-) Måske lidt cashewnødder også ville gøre sig godt i?

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. 1000 Tak Birthe - det er desvaerre udelukket her i huset, da vi har et medlem af familien med meget alvorlig cashew-allergi - men det staar soerme jer andre frit for at eksperimentere ;O)

  SvarSlet
 3. Uhm, hvor ser det bare lækkert ud:)

  Undskyld jeg skriver det under dette indlæg, men jeg så din blog første gang igår. Der var et indlæg om at prioritere de ting man ikke kan undvære, så som mælk i kaffen ect.
  Jeg har faktisk tænkt over det, og jeg er nået frem til, at det nok er en ret god betragtning. Jeg er selv mælkeerlergiker, og kan derfor ikke drikke mælk i kaffen, men må drikke soya, der indeholder en del flere kalorier. Men jeg ville ikke undvære det.

  Alt i alt et godt og tankevækkende indlæg;)

  Mvh.

  SvarSlet
 4. Mums, den ret må jeg prøve!!

  SvarSlet
 5. Ser lækkert ud Lise :-) ved du egentlig hvad 120 g kogt pasta svarer til i tør vægt?

  SvarSlet
 6. Helt i orden Caecilie - der er ingen regler for hvor man skal skrive - jeg tror helt sikkert det er det vaerd - de smaa ting som goer os gladere og som vi saetter pris paa er vigtige.

  Sofie - det er nemt og smager fint!

  Tak Kristine - lige omkring 45g toer pasta burde passe med de 120g kogt

  SvarSlet
 7. Kylling og grøntsager, er det tilberedt vægt?

  SvarSlet
 8. Sikke en lækker ret. Den blev prøvet af her i huset i går aftes og selv den mest kræsne i vores familie var helt vild med "marinaden".
  Pastaen blev dog skiftet ud med couscous (det kan klar anbefales! passede sindsyg godt til soyaen og grøntsagerne). Ydermere tilføjede vi nogle champignoner for C-vitamin og flere fibre :)

  SvarSlet
 9. Dejligt at høre ;O) - der spises også pænt op her - det er en fin krydret smag som ikke er stærk, så kan den yngste her også være med

  SvarSlet