mandag den 23. maj 2011

Boller med safran


Der er mange, der spiser op for at undgå spild - det ligger muligvis helt ubevidst i os fra barnsben. Men det er altså lige så stort et spild af mad at smide det på sidebenene som i skraldespanden. Vaer i stedet kreativ med dine rester og brug dem dagen efter eller på alternative måder - For nylig faldt jeg over bevaegelsen Stop spild af mad og jeg synes det er et rigtigt fint initiativ. På deres side er der forskellige tips og eet af dem er, at bruge diverse rester når du bager. 

Her har jeg således brugt en rest safranrisotto i mine havreboller - og bare udskiftet lidt af havregrynene. Du kan gøre det samme med en rest havregrød, hirsegrød, quinoa eller ris. Kogt pasta fungerer trods alt bedre i en pastasalat dagen efter og kartofler er laekre i en aeggekage, til kartoffelsalat eller på et stykke knaekbrød til et mellemmåltid. Men kig ind på ¨Stop spild af mad¨ og find endnu flere tips og ideer til at begraense madspild.

5 kommentarer:

 1. Jubii! Hvor ER det bare skønt at se at flere og flere folk laver restemad! Det er nemlig ikke godt at smide god mad ud i skraldespanden - så det er dejligt at se folk som dig, der genbruger mad!

  Vi har lige sat linket til dine superlækre boller med safran i vores facebook-gruppe:

  http://www.facebook.com/group.php?gid=21785928859&v=wall

  Fortsat god kamp mod madspild!


  Kærlig hilsen,
  Selina Juul
  fra
  Stop Spild Af Mad

  SvarSlet
 2. fedt fedt fedt.
  men Lise, jeg vil spørge dig om hvad dit forhold er til at skralde?

  SvarSlet
 3. Selina - jamen jeg synes det er et godt budskab og elsker selv restemad - saa jeg stoetter gladeligt op!

  Tak Julie Rose - jeg tror ikke jeg helt forstaar spoergsmaalet? Er det mobil-stavekontrol der har vaeret paa spil?

  SvarSlet
 4. Hvordan smagte de? ...og kunne man stadig mærke ris strukturen, hvis du forstår hvad jeg mener? :)

  Men supergod idé, jeg sparer/fryser altid rester og prøver at få dem brugt dagen efter.

  SvarSlet
 5. Hej Anne
  De smagte godt - der var stadig lidt struktur tilbage, men det goer ikke noget synes - De egner sig ikke saa meget til soedt paalaeg, men til frokost eller aftensmad er de fine - Havde lavet en gryderet og der fik vi bare de her til - det var jo saa ris/broed all-in-one ;O) Man kan jo ogsaa lave gammeldaws klatkager af ris - det smager ogsaa super!

  SvarSlet