Disse muffins er nemme at bage og er en lidt lettere/sundere løsning, hvis du har en sød tand. Både mand og børn her i huset spiser dem med glaede, så de er altså ikke ¨alt for sunde¨. De kan også laves med revet squash og hvad du ellers synes om af tørret frugt/nødder.
Bland 3 aeg, 100g sukker, 220g kvark, 300g fint revne gulerødder, 50g rosiner, 20g pinjekerner - gradvist tilsaet 400g mel (evt halvt groft mel/ halvt lyst), 3 tsk kanel, vanillepulver, kardemomme, en smule salt, 2 tsk natron og 1 tsk bagepulver - tilsaet evt lidt maelk hvis dejen er for kompakt eller lidt mere mel hvis den er for tynd - Haeldes i muffinforme og bages ca 15-20 min ved 180°c afhaengigt af størrelsen på formene - Alternativt haeld hele molevitten i en smurt springform og bag 45min-1 time med lidt stanniol over mod slutningen.
Husk at lade dem køle af inden du spiser dem (ahemmm.... ;O) elllers haenger halvdelen af muffin'en fast i papiret og det er en skam! 100g af disse muffins indeholder lige over 200 kalorier og har en fordeling på 13% fedt, 13% protein og 74% kulhydrat.
Uhhmm, de ser lækre ud!
SvarSletHvad svarer 100 gram cirka til? én muffin eller?
SvarSletTak Marianne ;O)
SvarSletanonym - Det kommer an paa stoerrelsen af dine muffinforme - dem jeg bruger er ikke saa store - jeg puttede en stor skefuld i hver og det var ca 40 g.
Årh, de ser gode ud! Du skulle vel aldrig have et lettere alternativ til den der uimodståelige ostecreme, man kan komme ovenpå? :)
SvarSlet/Anna
Hej Anna - jeg er heldigvis ikke saa vild med den ostecreme man ofte putter ovenpaa - men skulle det vaere, saa ville jeg bruge Philadelphia Light - evt blandet med graesk yoghurt/kvark - vanille, citronsaft og smage til med lidt flormelis.
SvarSletDet er da energiprocentfordeling, som du angiver, ikke?
SvarSletTak for en skøn blog :) Mvh Tania
Hej Tania - Jo det er energiprocentfordelingen jeg angiver - den er regnet ud ved hjaelp af madberegneren paa http://www.madlog.dk - og tak for din ros!
SvarSletTror du man kan bruge A38 istedet for kvark? Eller bliver det noget splat? :)
SvarSletDet tror jeg godt du kan - du skal maaske bare justere lidt paa maengden af mel.
SvarSletdem vil jeg helt klart prøve at bage!
SvarSlethttp://marieogcamillesblog.blogspot.com/
Hej Lise :)
SvarSletDe ser godt nok gode ud - dem må jeg vist lige prøve en dag :)
De bedste hilsner fra
Anita
PS. Der er giveaway på mig blog - Klik her
Puha altså, du er en farlig en at kende:-) Troede ikke, at jeg var sulten, og så kommer man forbi dette billede og bom - så meldte der sig en lille lækkersult. Godt jeg ikke har ingredienserne på stående fod, for så var der vist dømt kagebagning.
SvarSletMarie - laeg gerne en kommantar hvis du bager dem - jeg tror jeg vil proeve med lidt mindre aeg naeste gang og se om det ¨holder¨
SvarSletAnita - Hey det faar du jo slet ikke tid til nu ;O)
Malene - ja det var jo ikke meningen
Det er på særdeles god og inspirerende måde, at jeg bliver fristet;-)
SvarSlet