torsdag den 5. maj 2011

Lettere gulerodsmuffins


Disse muffins er nemme at bage og er en lidt lettere/sundere løsning, hvis du har en sød tand. Både mand og børn her i huset spiser dem med glaede, så de er altså ikke ¨alt for sunde¨. De kan også laves med revet squash og hvad du ellers synes om af tørret frugt/nødder. 

Bland 3 aeg, 100g sukker, 220g kvark, 300g fint revne gulerødder, 50g rosiner, 20g pinjekerner - gradvist tilsaet 400g mel (evt halvt groft mel/ halvt lyst), 3 tsk kanel, vanillepulver, kardemomme, en smule salt, 2 tsk natron og 1 tsk bagepulver - tilsaet evt lidt maelk hvis dejen er for kompakt eller lidt mere mel hvis den er for tynd - Haeldes i muffinforme og bages ca 15-20 min ved 180°c afhaengigt af størrelsen på formene - Alternativt haeld hele molevitten i en smurt springform og bag 45min-1 time med lidt stanniol over mod slutningen.

Husk at lade dem køle af inden du spiser dem (ahemmm.... ;O) elllers haenger halvdelen af muffin'en fast i papiret og det er en skam! 100g af disse muffins indeholder lige over 200 kalorier og har en fordeling på 13% fedt, 13% protein og 74% kulhydrat.14 kommentarer:

 1. Hvad svarer 100 gram cirka til? én muffin eller?

  SvarSlet
 2. Tak Marianne ;O)

  anonym - Det kommer an paa stoerrelsen af dine muffinforme - dem jeg bruger er ikke saa store - jeg puttede en stor skefuld i hver og det var ca 40 g.

  SvarSlet
 3. Årh, de ser gode ud! Du skulle vel aldrig have et lettere alternativ til den der uimodståelige ostecreme, man kan komme ovenpå? :)

  /Anna

  SvarSlet
 4. Hej Anna - jeg er heldigvis ikke saa vild med den ostecreme man ofte putter ovenpaa - men skulle det vaere, saa ville jeg bruge Philadelphia Light - evt blandet med graesk yoghurt/kvark - vanille, citronsaft og smage til med lidt flormelis.

  SvarSlet
 5. Det er da energiprocentfordeling, som du angiver, ikke?
  Tak for en skøn blog :) Mvh Tania

  SvarSlet
 6. Hej Tania - Jo det er energiprocentfordelingen jeg angiver - den er regnet ud ved hjaelp af madberegneren paa http://www.madlog.dk - og tak for din ros!

  SvarSlet
 7. Tror du man kan bruge A38 istedet for kvark? Eller bliver det noget splat? :)

  SvarSlet
 8. Det tror jeg godt du kan - du skal maaske bare justere lidt paa maengden af mel.

  SvarSlet
 9. dem vil jeg helt klart prøve at bage!
  http://marieogcamillesblog.blogspot.com/

  SvarSlet
 10. Hej Lise :)

  De ser godt nok gode ud - dem må jeg vist lige prøve en dag :)

  De bedste hilsner fra
  Anita
  PS. Der er giveaway på mig blog - Klik her

  SvarSlet
 11. Puha altså, du er en farlig en at kende:-) Troede ikke, at jeg var sulten, og så kommer man forbi dette billede og bom - så meldte der sig en lille lækkersult. Godt jeg ikke har ingredienserne på stående fod, for så var der vist dømt kagebagning.

  SvarSlet
 12. Marie - laeg gerne en kommantar hvis du bager dem - jeg tror jeg vil proeve med lidt mindre aeg naeste gang og se om det ¨holder¨

  Anita - Hey det faar du jo slet ikke tid til nu ;O)

  Malene - ja det var jo ikke meningen

  SvarSlet
 13. Det er på særdeles god og inspirerende måde, at jeg bliver fristet;-)

  SvarSlet