mandag den 9. maj 2011

Salade Niçoise nu med makrel


Jeg fandt makrel ¨uden tomat¨ på dåse den anden dag og den blev brugt i denne Niçoise-agtige salat - 
Portionen her er lavet som frokost til flere, men hvis du spiser 40g makrel, 1/2 aeg, 5-6 oliven, 4 små tomater, 1 spsk af min standard dressing, 60g dampede grønne bønner, blandede salatblade, rødløg, kapers og 65g grov pita - så lander det samlet på lige over 400 kalorier med en fordeling på 37% fedt, 21% protein og 42% kulhydrat

Det er lidt mere fedt end jeg normalt straeber efter, men det meste kommer fra makrellen og er af den gode slags som din krop har ¨rigtigt godt af¨ - Derudover er makrellen en baeredygtig fisk som ikke er truet af overfiskeri og derfor et fint alternativ til tun, som ellers ofte bruges i denne type salat. Laes evt mere her om andre baeredygtige alternativer.

4 kommentarer:

 1. Sikke nogle flotte farver, du altid formår at få fanget på dine fotografier.

  SvarSlet
 2. Hvor fandt du makrel på dåse?

  SvarSlet
 3. Hej Michael - Tak skal du have - jeg bruger bare et lille Sony Cybershot, men har faaet det anbefalet af en der tager prof billeder - det skulle vaere et af de bedste af de smaa digitale . Jeg justerer efterfoelgende lidt paa lys og kontrast i Mac'ens billedredigering. Spaendende blog du har - den skal jeg have kigget meget mere paa.

  Hej Anne - jeg bor jo i Schweiz, saa det er koebt i COOP hernede - men jeg mener man kan faa det i Dk ogsaa - det kan vaere vi kan faa andre laesere paa banen?

  SvarSlet
 4. Tak for svaret, Lise.

  Jeg har samme kamera (dsc-w210, hedder det vist, og er også utrolig glad for det. Egentlig mest for, at batteriet holder enormt langt tid.

  Og kig du endelig forbi min blog også. Det kunne være hyggeligt.

  SvarSlet