onsdag den 18. maj 2011

Jordbaerkage


Vi havde købt nogle bakker jordbaer og desvaerre ikke fået dem spist med det samme, så alle de nederste var blevet en anelse klemte. Jeg brugte dem i stedet til at lave denne kage, som er naermest identisk med den jeg har blogget om tidligere her. Jeg har bare udskiftet hindbaer med jordbaer og pyntet med lidt ekstra frugt. Jordbaerrene skal evt have en tur med stavblender efter de er kogt op, men ellers er fremgangsmåden helt den samme.

NB. Vaer opmaerksom på, at de meget billige frosne baer muligvis har brug for at blive varmet i gennem, for at vaere på den sikre side. Det er nok ikke gået hen over hovedet på nogen, at der har vaeret nogle kedelige historier fremme med madforgiftninger.

2 kommentarer:

  1. Hej! :-) Tak for en god blog. Synes du formår at komme med nogle dejlige, sunde opskrifter uden det bliver fanatisk! Skønt. Men jeg har undret mig en del over noget. Jeg spiser nemlig yoghurt natural om morgenen med müsli og bær, men du anbefaler kvark og skyr. Er forskellen meget stor på kvark og yoghurt natural? :-) forskellen i prisen er nemlig betydeligt stor.


    Hilsen Cecilie

    SvarSlet
  2. Tak Cecilie- dejligt at hoere. Grunden til at jeg bruger kvark, Skyr, fromage frais/blanc er pga proteinindholdet - Yoghurt naturel indeholder omkring 3-4g sammenlignet med 11-13g for de andre typer - Proteinet giver maethed i laengere tid og hjaelper derfor ved vaegttab. Magert protein giver mere stabilt blodsukker som kan betyde at du ikke faar vilde sukkerbehov.

    Proev at checke Netto eller Rema - de skulle vist begge have kvark og det er maaske lidt billigere der?

    SvarSlet